Futbol

Costa Rica, Zàmbia i el Japó seran els rivals d’Espanya en el Mundial femení

La selecció queda enquadrada en el grup C del campionat que es disputarà a Austràlia i Nova Zelanda

Costa Rica, Zàmbia i el Japó seran els rivals d’Espanya en el Mundial femení

RFEF

3
Es llegeix en minuts

Espanya debutarà en el Mundial d’Austràlia i Nova Zelanda contra Costa Rica el 21 de juliol segons el sorteig d’aquest dissabte, que va oferir una fase de grups amable per a l’equip de Jorge Vilda, enquadrat en el grup C, també amb Zàmbia, debutant, i el Japó.

El sorteig va fer que les espanyoles coincideixin en els seus enfrontaments amb dos dels rivals –Costa Rica i el Japó– a qui també s’enfrontarà l’equip masculí en el Mundial de Qatar 2022. Jugaran la fase inicial a Nova Zelanda i el seu segon compromís serà el 26 de juliol contra Zàmbia, un dels equips debutants en el torneig, abans d’enfrontar-se al Japó el dia 31 en què a priori pot ser el duel més complicat.

Invictes en la fase de classificació

Després d’una fase de classificació impecable, amb ple de vuit triomfs, líder del seu grup i sense encaixar un sol gol davant dels 53 d’anotats contra Escòcia, Ucraïna, Hongria i les illes Fèroe, Espanya va entrar entre els caps de sèrie del sorteig d’avui, com a sisena de la classificació de la FIFA.

En el seu tercer mundial consecutiu, les espanyoles arrencaran contra Costa Rica, equip ubicat al lloc 37 d’aquest rànquing, que es va classificar per al campionat després d’acabar al capdavant del seu grup del Premundial de la CONCACAF. Les «ticas» ja van ser rivals d’Espanya en el seu primer compromís del Mundial del 2015 al Canadà, conclòs amb un empat (1-1) en l’únic enfrontament entre totes dues.

El Japó, onzena en la classificació de la FIFA, ha participat en els vuit Mundials jugats fins al moment i va ser campió el 2011 a Alemanya, quan va guanyar en la final els Estats Units (2-2/3-1). Es van classificar després d’accedir a les semifinals de la Copa Asiàtica d’aquest any amb una golejada a Tailàndia (7-0), però van quedar fora de la final al caure derrotades contra la Xina, que després va conquerir el títol contra Corea.

Zàmbia serà l’altre rival d’Espanya, una de les seleccions debutants en aquest campionat junt amb el Marroc, Filipines, la República d’Irlanda i el Vietnam. En cas d’accedir a vuitens de final, Espanya es creuarà amb els classificats del grup A, integrat per les seleccions de Nova Zelanda, Noruega, les Filipines i Suïssa.

El Mundial es jugarà del 20 de juliol al 20 d’agost de l’any que ve a nou seus: les ciutats australianes de Sydney, Perth, Adelaida, Brisbane i Melbourne i les neozelandeses Auckland, Wellington, Hamilton i Dunedin.

Grups del Mundial 2023

Grups del Mundial 2023Grup A: Nova Zelanda, Noruega, Filipines, Suïssa

Grup B: Austràlia, Irlanda, Nigèria, Canadà

Grup C: Espanya, Costa Rica, Zàmbia, Japó

Grup D: Anglaterra, guanyador classificació B, Dinamarca, Xina

Grup E: Estats Units, Vietnam, Països Baixos, guanyador classificació A

Grup F: França, Jamaica, Brasil, guanyador classificació C

Grup G: Suècia, Sud-àfrica, Itàlia, Argentina

Grup H: Alemanya, Marroc, Colòmbia, Corea del Sud

Notícies relacionades

Les últimes tres participants seran les seleccions guanyadores dels tres tornejos de classificació, que es jugaran del 17 al 23 de febrer.

En el grup A competiran Portugal, el Camerun i Tailàndia. En el grup B Xile, Senegal i Haití i en el C, l’únic amb quatre equips, Panamà, Paraguai, Taiwan i Papua Nova Guinea.