FUTBOL

Espanya serà cap de sèrie en el sorteig de grups per al Mundial de futbol femení aquest dissabte

Espanya serà cap de sèrie en el sorteig de grups per al Mundial de futbol femení aquest dissabte
1
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola estarà al bombo 1, com a cap de sèrie, del sorteig per a la composició de la fase de grups del Mundial que tindrà lloc aquest dissabte a l’Aotea Center d’Auckland, Nova Zelanda.

La nord-americana Carli Lloyd, doble campiona del món, dirigirà el sorteig junt amb la periodista britànica Amanda Davies.

Totes dues estaran acompanyades d’algunes figures del futbol mundial com Maia Jackman, exinternacional neozelandesa, i Julie Dolan, exinternacional australiana, així com Ian Wright, exinternacional anglès; Gilberto Silva, guanyador del Mundial 2002 amb el Brasil; el nord-americà Alexi Lalas, i l’estrella camerunesa Geremi Njitap.

També hi haurà un toc local amb la presència de la neozelandesa Zoi Sadowski-Synnott, or olímpic en ‘snowboard’, i l’australiana Cate Campbell, triple medallista d’or olímpic en natació.

Les 32 seleccions participants es distribuiran en 8 grups de 4 equips, amb Nova Zelanda assignada directament al grup A, i Austràlia, al B.

La composició dels bombos es va fer d’acord a la classificació mundial femenina de la FIFA publicada el 13 d’octubre del 2022 i a excepció de les seleccions pertanyents a la UEFA, i és que els equips de la mateixa confederació no poden quedar enquadrats en el mateix grup.

Al bombo 1 hi haurà: Nova Zelanda (22) (coamfitrió), Austràlia (13) (coamfitrió), Estats Units (1), Suècia (2), Alemanya (3), Anglaterra (4), França (5) i Espanya (6).

Bombo 2: Canadà (7), Països Baixos (8), Brasil (9), Japó (11), Noruega (12), Itàlia (14), Xina (15) i Corea del Sud (17).

Bombo 3: Dinamarca (18), Suïssa (21), Irlanda (24), Colòmbia (27), Argentina (29), Vietnam (34), Costa Rica (37) i Jamaica (43).

Notícies relacionades

Bombo 4: Nigèria (45), Filipines (53), Sud-àfrica (54), Marroc (76), Zàmbia (81) i els tres guanyadors dels grups de repesca que es coneixeran al febrer.

+ Entre parèntesis última classificació FIFA.