PERFIL DE LA PILOTA D’OR

L’enlluernadora mutació de Benzema

  • Fa 13 anys que Florentino es va plantar al saló de la seva casa a Lió per fitxar-lo. Mourinho el va menysprear i Zidane es va convertir en el seu gran suport

L’enlluernadora mutació de Benzema

REUTERS

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El telèfon de Karim va sonar i a l’altre costat va aparèixer la veu d’un dels seus germans: «Has de venir a casa ràpid». Però Benzema, que era amb els seus amics, no en va fer gaire cas: «Estic amb els nois. No tinc temps ara, vindré més tard». Llavors el davanter va escoltar una cosa que mai hauria pensat: «¡Has de venir ja! El Florentino és aquí. A casa, a la sala». Karim va agafar el seu cotxe i va partir ràpidament mentre pensava: «L’home que ha fitxat Zizou, Ronaldo, els galàctics... és a la meva sala esperant-me». No s’ho acabava de creure, però a l’obrir la porta de casa seva allà hi havia Florentino. Gairebé ni van parlar, es van donar la mà i les altres coses són història. 

13 anys després Karim Benzema ha recollit la Pilota d’Or completant així la mutació enlluernadora d’un unicorn del futbol que ha sumat a la seva elegància innata l’instint assassí d’un sicari de l’àrea. El que l’ha convertit en el Nureyev dels golejadors. El francès, introvertit fins a límits inquietants en la seva primera etapa, aquella en la qual Mourinho el va comparar despectivament amb un gat quan necessitava un gos de caça, és avui un tigre de Bengala. 

Referent madridista

No només ha mutat futbolísticament sumant aquest ullal golejador a la seva sofisticació, també ha madurat fins a convertir-se en referent i capità del Madrid més increïble de tots els temps. El que va guanyar la Champions més impensada de la història i el que acumula cinc Copes d’Europa en les últimes nou edicions. 

Karim hauria de pujar a recollir la Pilota d’Or amb la mà embenada. El símptoma més reconeixible de la seva transformació. El 13 de gener del 2019, en un partit davant el Betis, el francès es va retirar lesionat a la mà després d’una topada amb Bartra. Les proves van revelar una ruptura i se li va recomanar passar pel quiròfan, però el davanter va optar per evitar l’operació i va preferir embenar-se aparatosament la mà per no perdre’s partits i deixar l’equip orfe de referents en atac.

Cristiano havia sortit i Solari no tenia cap altra figura a dalt. Finalment Benzema es va operar el dit a l’acabar la temporada, però el resultat no va ser l’esperat i el francès va acabar recuperant el seu aparatós embenat durant la pandèmia. Li han recomanat tornar a operar-se, però això comportaria perdre’s dos mesos de temporada i Karim ha tornat a prioritzar la seva ajuda a l’equip, mentre el seu embenat s’ha convertit en una icona del madridisme, com la cadira d’Alaba o aquella genollera de Chendo

Canvi d’hàbits

Poc té a veure aquest Benzema amb aquell jove que va arribar de Lió. Ha deixat enrere les seves companyies excessives, aquells embolics amb els cotxes, els passejos amb Rihanna... Avui Karim està centrat a disfrutar dels seus fills Ibrahim i Melà. Ha canviat els seus hàbits de vida i s’ha convertit en un stakhanovista que esculpeix el seu cos amb treball al gimnàs i amb alimentació que ha canviat amb l’ajuda del xef Alberto Mastromatteo. Karim es nodreix d’una dieta personalitzada que li ha fet perdre gairebé deu quilos en la qual es barregen microalgues, pastes o tàrtar de tonyina. 

Avui succeeix Zinedine Zidane, l’home que més ha cregut en ell com a futbolista, en la llista de guanyadors francesos de la prestigiosa Pilota d’Or que entrega France Football. A la sala de casa dels Benzema, que ja no és aquella que va visitar Florentino fa 13 anys al conflictiu barri de Bron, als afores de Lió, regna la felicitat. Gressy, Sabri, Nafissa, Faryd, Lydia, Sofia, Celia i Leticia, els seus set germans veuran complir el petit ‘Coco’ el seu somni. 

Notícies relacionades

Ningú podrà dir que Karim no va avisar. El dia que va anar a entrenar per primera vegada amb la plantilla de l’Olympique de Lió, aquell jove cansat de les bromes que li feien Carew, Maoluda i Wiltford els va advertir: «He sigut el vostre aplegapilotes, però ara vinc a competir amb vosaltres i a aconseguir la samarreta número 10».

Avui aquell nen és el davanter més enlluernador del món. Com a jugador fa temps que ho era.