LEWANDOWSKI APRÈN A PERDRE A EUROPA

El Barça travessa la pitjor ratxa de la seva història en la Copa d’Europa

  • El conjunt blaugrana ha aconseguit únicament tres victòries, dos empats i la barbaritat de set derrotes en els seus últims 12 partits de Champions

  • Lewandowski, que va perdre només dos dels últims 35 partits europeus que va jugar amb el Bayern, suma ja dues derrotes en els tres primers que ha jugat com a culer

El Barça travessa la pitjor ratxa de la seva història en la Copa d’Europa
2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Barça de Ronald Koeman, momentàniament de Sergi Barjuan, que va guanyar, sí, sí, a Kíev, un partit transcendental, i de Xavi Hernández s’ha convertit, en els últims 12 partits de la Champions League, en el pitjor Barça de tots els temps en la competició continental, obtenint ni més ni menys que set derrotes (l’última ahir a l’estadi de San Siro), dos empats i tan sols tres victòries.

La primera d’aquestes set derrotes, per ordre cronològic, arriba després de la victòria del conjunt culer, dirigit llavors per ‘Tintín’, davant el Ferencváros, el 2 de desembre del 2020, per 0-3, i es produeix, al Camp Nou, davant la Juventus de Torí (0-3). A aquesta derrota la van seguir: l’1-4 davant el PSG, el 0-3 davant el Bayern de Munic, el 3-0 contra el Benfica, un altre 3-0 contra el Bayern de Munic, el 2-0 a l’Allianz Arena de Munic, i, ja d’aquesta temporada i polèmic, però real, l’1-0 davant l’Inter d’ahir a la nit, a Milà.

Els empats van ser, amb Koeman, 1-1, a París, cert, davant el PSG en un molt bon partit i, ja amb Xavi a la banqueta, 0-0, al Camp Nou, davant el Benfica. I les tres victòries, amb Koeman, al Camp Nou, davant el Dinamo de Kíev (1-0), la de Sergi Barjuan a Kíev (0-1) i l’única de Xavi, a l’estadi català, davant el dèbil Viktoria Pilsen (5-1).

Fracàs a Europa

És evident que el Barça, que, possiblement, no havia de protagonitzar una revolució i l’aixecament de tantes palanques per poder competir per la Lliga, ja que, l’any passat, es va enfilar a la segona plaça, cert, molt lluny del Reial Madrid, amb el que tenia, es va reforçar invertint centenars de milions d’euros per tenir els millors d’Europa.

Els dos primers ‘millors’, Bayern de Munic i Inter de Milà, sense travessar, per cert, cap dels dos un bon moment de joc i resultats, han sigut capaços de sortir airosos dels seus enfrontaments amb Lewandowski i companyia, i han situat l’equip de Xavi Hernández davant la tessitura d’haver de guanyar els seus tres pròxims compromisos, és a dir, no fallar en tota la segona volta per poder accedir a la ronda següent. Si fracassa, serà l’inici del caos econòmic, però encara està a temps, sí, malgrat el que es va observar a l’Allianz Arena i a San Siro, que no garanteix cap triomf davant el Bayern i l’Inter a l’estadi blaugrana.

Ni amb Lewandowski

Notícies relacionades

És cert que a Munic el primer temps del Barça va merèixer molt més, però van fallar. És cert que a San Siro l’arbitratge va ser horrible, però els jugadors van ser incapaços de marcar. I en aquest sentit, Pedro Martín, l’home de les xifres en la COPE, va oferir ahir a la nit una dada molt significativa i gairebé, gairebé, alarmant: Robert Lewandowski ha hagut d’arribar al Barça per saber el que és perdre un partit en la Champions.

La xifra fa reflexionar: Lewandowski ha perdut dos dels seus tres primers partits de la Copa d’Europa amb el Barça i només va perdre dos dels seus 35 últims enfrontaments disputats en la Copa d’Europa vestint la samarreta del Bayern de Munic: 27 victòries, 6 empats i 2 derrotes.

Temes:

Futbol