FUTBOL FEMENÍ

Un Barça sense Alexia Putellas vol continuar fent història

  • Aquest dissabte comença la Lliga F, la primera competició professional femenina, després d’una setmana d’aturada per la vaga del col·lectiu arbitral, que es va resoldre dimecres in extremis

  • El conjunt blaugrana afronta aquesta temporada sense la màxima referent de l’equip, Alexia Putellas, per la seva greu lesió, però amb sis fitxatges nous per optar a tots els títols

Un Barça sense Alexia Putellas vol continuar fent història

@FCBfemeni

6
Es llegeix en minuts

El futbol femení espanyol inicia la primera competició professional aquest dissabte després de cancel·lar-se la primera jornada per la vaga del col·lectiu arbitral. El CSD va resoldre les diferències entre la LPFF i la RFEF in extremis aportant 350.000 euros anuals. Inauguraran la Lliga F el FC Barcelona i UDG Granadilla (12.00 h) al Johan Cruyff, on les blaugrana són imbatibles: 52 victòries en 52 partits.

«Volem tornar a aixecar aquests tres títols, volem estar a la tercera final consecutiva de la Champions, i aquest any sí o sí guanyar-la», va etzibar Alexia Putellas al Gamper. Comença una nova temporada per a un Barça que vol continuar fent història. I que, després de la greu lesió de la capitana, va rearmar una plantilla de categoria per tornar a lluitar per la Champions amb sis noms propis: Keira Walsh, Lucy Bronze, Núria Rábano, Geyse Ferreira, Vicky López i Salma Paralluelo

Serà diferent la temporada sense Alexia Putellas. L’equip ha perdut amb la seva lesió (de 8 a 10 mesos de baixa) al referent del club i a la jugadora més influent d’Europa. La capitana del Barça va anotar 42 gols i 23 assistències en els 54 partits que va disputar la campanya passada. Tot i que la influència de la jugadora va més enllà del que ja deixen entreveure les dades. Va ser la més decisiva de l’anterior temporada i va ser la primera futbolista en guanyar el premi a la Millor Jugadora Europea durant dos anys consecutius, a més d’alçar-se amb la Pilota d’Or. 

Keira Walsh: un nou rècord per al club blaugrana

El centre del camp era una de les posicions primordials per al Barça en aquest mercat de fitxatges, ja que només comptava amb Patri Guijarro, Aitana Bonmatí i Ingrid Engen per a aquest inici de temporada. La lesió de Putellas va obligar l’equip a trobar un reforç de garanties per a Europa. I el club va triar Keira Walsh, la MVP de la final de l’Eurocopa i ferma seguidora del model de joc blaugrana. Amb 25 anys, serà una peça important per al projecte actual i futur del Barça. L’exfutbolista del City arriba com el fitxatge més car de la història (400.000 euros) del futbol europeu.

Lucy Bronze: una incorporació estel·lar 

Vencedora de l’última Eurocopa amb Anglaterra i campiona d’Europa tres temporades consecutives amb l’Olympique de Lió, la lateral destra és un reforç de categoria per al conjunt que dirigeix Giráldez. Va ser una de les millors d’Anglaterra en el torneig continental i durant la pretemporada ja ha demostrat el que aportarà a l’equip: solidesa defensiva i verticalitat en l’atac. L’exjugadora del City, que tenia ofertes dels EUA, va apostar pel projecte blaugrana.

Núria Rábano: un fitxatge prioritari per a Giráldez 

Reforçar el lateral era l’altra prioritat del Barça per a aquesta temporada. Després de la sortida de Leila Ouahabi, l’única lateral esquerrana que quedava a l’equip era Rolfö. Núria Rábano, amb 23 anys, i després d’una temporada molt bona en la Reial Societat, en la qual van aconseguir classificació per a l’UWCL, es va convertir en el millor reemplaçament de la ja jugadora del City. Igual que Lucy, és una futbolista amb caràcter i velocitat. La gallega ha demostrat gran evolució en els seus primers anys en l’elit, i el seu objectiu és continuar creixent en el Barça. Després d’estar de baixa en aquesta pretemporada per un esquinç al turmell, la futbolista ja ha rebut l’alta mèdica i podria ser titular en l’inici de lliga. 

Geyse Ferreira: el gol que li ‘faltava’ al Barça

No necessita gaires descripcions l’atacant brasilera, que amb 20 gols va ser la pitxitxi de la lliga juntament amb Asisat Oshoala la temporada passada. La davantera del Madrid Club de Futbol Femení va firmar gairebé la meitat de gols de tot el seu equip i serà una peça important per al conjunt blaugrana. El Barça de l’anterior campanya va ser el més golejador d’Europa però també dels equips que més oportunitats necessitava per marcar. Aquest és el motiu del seu fitxatge. I ja va demostrar aquesta pretemporada ser una de les jugadores capaç de generar més perill. Contra el Montpeller en el Gamper va firmar el seu primer doblet. 

Vicky López: una estrella per al futur blaugrana

L’arribada de Vicky no només és un fitxatge per al projecte actual de Giráldez, és part del futur del club. Amb 16 anys acabats de complir, és una de les promeses del futbol femení espanyol. Va ser la més jove en debutar en la màxima categoria, amb 15 anys i 2 mesos. Pot jugar de centrecampista ofensiva i d’extrem. La seva experiència en la Primera Divisió és curta però brillant. Vuit partits, 319 minuts i 4 assistències. En principi, arriba amb fitxa del filial però estarà en dinàmica del primer equip. En l’amistós del ‘B’ amb el Llevant Las Planas, el que hauria d’haver sigut el primer rival de l’equip en lliga va ser l’única golejadora de l’equip. 

Salma Paralluelo: va guanyar el futbol

Notícies relacionades

La nova futbolista del Barça és un talent per a l’esport. Amb 18 anys ja ha batut diversos rècords en atletisme i s’ha consolidat com una de les ‘joies’ del futbol espanyol. Però el seu fitxatge pel club blaugrana la va obligar a prendre una decisió que portava molts mesos retardant: deixar l’atletisme i dedicar-se únicament al futbol. L’extrem esquerre arriba al club després de convertir-se en un dels referents del Mundial sub-20. Va arribar a la competició encara lesionada, però va recuperar la seva millor versió i es va convertir en la MVP de les semifinals i de la final, en la qual va anotar el doblet que va donar el trofeu a la selecció espanyola. La combinació de tècnica i físic de la futbolista va propiciar l’interès del Barça malgrat que només va poder jugar 9 partits en l’elit per la seva lesió de lligament encreuat anterior. 

La tornada de Laia Codina i Emma Ramírez

Després d’un any de cessió al Milà i la Reial Societat, respectivament, les futbolistes tornen al Barça. Laia Codina, que pot jugar tant de lateral com de central, es va convertir en una titular indiscutible per al club italià, del qual arriba amb més rodatge i maduresa. Excapitana del ‘B’, va arribar al club el 2014 i és una futbolista amb jerarquia també fora del camp. Emma Ramírez, lateral dreta, torna a l’equip després d’una molt bona temporada a la Reial Societat. Amb 20 anys, es va convertir en una jugadora molt important per a Natalia Arroyo i ara busca convertir-se en una peça important per al projecte actual i futur del Barça.