Victòria a Glasgow (0-3)

El Reial Madrid guanya els punts, però perd Benzema

Els gols de Vinicius, Modric i Hazard li donen una plàcida victòria als d’Ancelotti que van patir més del que indica el marcador. Benzema es va retirar lesionat a un genoll a la mitja hora.

El Reial Madrid guanya els punts, però perd Benzema

@ChampionsLeague

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El camí del Reial Madrid cap a la seva catorzena Champions va ser tortuós. I el trajecte que el pot portar a aixecar la quinzena a Istanbul ha arrencat de la mateixa forma. En un partit complicat i, sobretot, carregat de males notícies per a un madridisme satisfet per emportar-se els punts de Glasgow, però preocupat per la lesió del seu únic davanter i referent.

Començava la defensa de la corona de la Champions el Reial Madrid davant un rival vigorós que alimenta el seu futbol amb l’entusiasme de la seva grada. «Cap fred i cor calent» va demanar Ancelotti als seus en aquesta arrencada. Els seus jugadors van semblar entendre-ho, especialment en el primer quart d’hora. La pilota volava als peus madridistes, però sense generar perill. I aquesta indolència ofensiva va animar la parròquia local a empènyer els seus, que van començar a generar perill liderats pel japonès Reo, que portava la batuta en el desplegament vertical dels seus.

Lesió de Benzema

Als 20 minuts el pal va salvar els madridistes amb Courtois batut en un xut de McGregor. Tanmateix, les alarmes es van disparar quan Benzema es va retirar tocat del seu genoll. Carletto va apostar per Hazard per substituir-lo, cosa que deixava el Madrid sense 9. El panorama era més negre que la samarreta dels d’Ancelotti. I allà el tècnic va insistir en el cap fred davant el vertigen d’un Celtic que sobrepassava Tchouaméni amb les seves estampides. Tot i així, en el tram final de la primera meitat Hazard va fallar una ocasió clamorosa i Vinicius va malgastar un mà a mà davant Hart. La situació era inquietant en la gespa, però més encara fora amb la lesió de Karim.

La segona part va començar també amb males notícies per a Carletto, que al descans havia de retirar un Militão tocat. I a això se sumava un ensurt monumental en una oportunitat claríssima del japonès Maeda, que va perdonar la vida als blancs. La visita a Glasgow estava sortint molt cara al Madrid. Però en el pitjor context els blancs van recuperar la pilota per estabilitzar el duel mentre el Celtic anava perdent força.

Notícies relacionades

I en una d’aquelles fases Valverde va accelerar una pilota innocent i va regalar un gol a Vinicius amb un corba quilomètrica des de la banda al cor de l’àrea que el brasiler va creuar a la xarxa. Cinc minuts després era Hazard qui superava brillantment la pressió escocesa en una jugada amb 34 passades en la qual acabava servint Modric, que anotava el segon amb el braçalet posat. Victòria apuntalada, la primera d’Ancelotti a Celtic Park, que no ho havia fet abans ni com a jugador ni com a entrenador.

Amb el vent de cara l’italià va començar a moure la banqueta mentre el seu migcamp seguia amb un rondo que Kroos va accelerar en una passada diagonal a un gran desmarcatge de Carvajal que va servir a Hazard perquè el belga l’empenyés. Carletto, una vegada més, encertava en l’aposta del relleu de Benzema després de la seva lesió. Eden es treia un pes de sobre amb la seva actuació i el Celtic abaixava definitivament els braços en un duel que no s’acabarà fins que no es conegui l’abast de la lesió de Karim.

FINAL: CELTIC, 0 – REIAL MADRID, 3