LLIGA SANTANDER

El Barça guanya al galop a Sevilla

EFE / Raúl Caro. (Efe)

El Barça guanya al galop a Sevilla

El Barça goleja el Sevilla (0-3) al Sánchez Pizjuán amb gols de Raphinha, Lewandowski i Eric Garcia

3
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

El Barça va guanyar al galop. Corre i corre el Barça de Xavi, sense necessitar la pausa que solia tenir el seu entrenador. No la necessita. ¿Per què? Viu tranquil amb les poderoses mans de Ter Stegen, enorme parada la seva a Rakitic quan els blaugranes encara no havien comparegut al Sánchez Pizjuán, i després va adquirir una velocitat vertiginosa per derrotar un deprimit Sevilla. El Barça no va començar bé, però va acabar la primera part perdonant fins a un 0-4. I no, no és cap exageració perquè Kounde es va equivocar en el seu cop de cap quan era sol a l’àrea petita andalusa i Dembélé va ser egoista sense adonar-se’n que si tens Lewandowski al costat el més correcte sempre és donar-li la pilota i no pensar que tu pots definir millor que el polonès. És impossible.

Però Xavi té tals dimonis en l’atac que el seu Barça s’emparenta, de moment, molt més al de Luis Enrique que al de Guardiola. En aquest trànsit a la recerca de la seva pròpia identitat, és un projecte que s’està construint sobre la marxa, la pilota amb prou feines s’atura al mig del camp. Va i ve amb tal celeritat que ningú es pot despistar. Ni tan sols per anar al lavabo. No paren de passar coses. A l’inici per la incompareixença del Barça, que va trigar a arribar, incapaç de detectar Isco. Però després, tot passava a l’àrea de Bono. Arribava en onades, guiat pel fosc però valuós treball de Gavi, que s’emportava totes les pilotes que queien al seu voltant. ¿I després? Després, el tsunami; n’hi ha prou de veure el 0-1 quan pitjor ho passava l’equip de Xavi, sense trobar encara el fil del partit. Va robar la pilota Gavi, ¡qui si no!, l’hi va donar a Busquets, aquest va trobar Dembélé, carrera de velocista del francès, i el 9 va firmar una definició dolça que va topar amb una acrobàcia de Fernando, el jugador del Sevilla, però el rebot va caure al cap de Raphinha. Els tres davanters envaint com bisons l’àrea d’un superat Bono. Onze segons d’inici a final amb intervenció de cinc jugadors per silenciar el bonic Sánchez Pizjuán, on la grapa va ser sempre blaugrana. 

Notícies relacionades

Desorientat va quedar el grup de Lopetegui, incapaç d’entendre el que passava. Quan se’n va adonar, ja perdia 0-2. Tot just 16 segons i va tenir com a pròleg una sacada de banda de Balde. I, altre cop, només cinc jugadors van exercir d’actors de la jugada. Tot i que Kounde, que es va disfressar d’assistent des de la banda dreta exercint de lateral, va deixar una passada monumental, transformada després per Lewandowski en un veritable tresor. El desmarcatge entre el lateral i el central va ser una delícia. El control amb el pit va resultar una meravella. I la definició va ser lewandowskiana. Un tractat de precisió i contundència. Com el Barça de Xavi, un equip que no pregunta ni demana permís. Arriba, xuta i se’n va. Per totes les vies. Fins i tot en accions a pilota aturada quan un córner, tret en curt, va permetre Raphinha, un futbolista que té una fàbrica de llaminadures a la cama esquerra. Només vuit segons per al 0-3, en què Koundé va aconseguir la seva segona assistència on va ser casa seva. Va millorar encara més la centrada del brasiler perquè Eric Garcia assaborís la sensació de marcar el seu primer gol com a professional.

¿El Sevilla? Millor, no preguntar. I fins i tot Xavi, que temia una nit complexa i aspra al Sánchez Pizjuán, vivia tranquil mentre els seus jugadors galopaven davant seu. Ell, content com estava per la golejada al Valladolid, no va tocar gens l’onze inicial. Va apostar pels extrems (Raphinha i Dembélé), va mantenir les vaques sagrades a la banqueta (Alba va aparèixer al final, convertit ja en suplent habitual de Balde, i Piqué ni es va treure el xandall, una cosa que ha deixat de ser notícia) i no es va moure del 4-3-3, el seu signe identitari. Fins que no veu el cim corre com si no hi hagués un demà. Té pressa per tornar a ser qui va ser. Galopa sense fi a la recerca d’atrapar el Madrid deixant un rastre de contundència. És més, s’assembla al Madrid. Amb un excel·lent porter i un 9 demolidor, Xavi en té prou per aixecar la seva obra, sense patir a Sevilla. Un gest, per tant, de grandesa.

Sevilla 0 - Barça 3

Actualitzar

Fa 600 dies

FINAL DEL PARTIDO EN SEVILLA.

El Barça vence 0-3 y asciende hasta la segunda posición. El balance no es igual de positivo para el Sevilla, que solo ha logrado 1 punto de los 12 posibles.

Fa 600 dies

M.92. Falta a favor del Barça. Falta Raphinha.

Fa 600 dies

M.90. Dos minutos de añadido en el Sánchez Pizjuán.

Fa 600 dies

M.89. El Sevilla sigue intentando recortar la distancia con el Barça. Pero sin generar demasiado peligro. Despejó el córner Frenkie de Jong.

Fa 600 dies

M.86. Lo intentó Rakitic desde fuera del área pero no logró superar a Ter Stegen.

Fa 600 dies

M.82 Falta de Lamela sobre Raphinha.

Fa 600 dies

M.74. Primera oportunidad de Ansu Fati pocos segundos después de salir. Un remate desviado a la izquierda del guardameta.

Fa 600 dies

M.74 Sale Lewandowski como 'pichichi' de la competición y entra Ansu Fati.

Fa 600 dies

M.72. Pudo marcar Lewandowski el cuarto tras una asistencia de Raphinha, pero leyó las intenciones del polaco Bono.

Fa 600 dies

M.71 Disparo de falta de Raphinha muy desviado. Sin problemas para Bono.

Fa 600 dies

M.70 Disparo de Papu Gómez desde la frontal del área que obligó a actuar a Ter Stegen.

Fa 600 dies

M.67 Disparo de Ferran Torres que sale demasiado arriba.

Fa 600 dies

M.61 OPORTUIDAD PARA LEWANDOWSKI

Centró Sergi Roberto desde la frontal del área, y paró el guardameta del Sevilla el remate del polaco. Muy buena asistencia y definición de ambos futbolistas.

Fa 600 dies

M. 57. Falta de Suso sobre Sergio Busquets.

Fa 600 dies

M. 56 Debuta Dolberg con el Sevilla, sale Nesyri.

Fa 600 dies

M.54. Sale Eric García por molestias y entra Sergi Roberto.

Fa 600 dies

M.50 GOOOL DE ERIC GARCIA

Marca el tercero Eric García tras una prolongación de Koundé en el córner. Era la primera ocasión de peligro del Barça en este segundo tiempo.

Fa 600 dies

M.45. Delaney y Carmona entran por Jordán y Gudelj.

Fa 600 dies

Comienza la segunda parte en el Sánchez Pizjuán.

Fa 600 dies

DESCANSO EN EL SÁNCHEZ PIZJUÁN

Fa 600 dies

M.45 Oportunidad para Dembélé

El francés volvió a encabezar el peligro azulgrana, saliendo en velocidad y encarando a la zaga sevillista, pero falló en la definición.

Fa 600 dies

M.36 GOL DE LEWANDOWSKI

Asistió Koundé, desde casi el centro del campo, a Lewandowski, que controló el balón con el pecho y definió a la perfección para anotar el segundo.

Fa 600 dies

M.31. Nueva oportunidad de Dembélé

El francés encabezó una gran jugada, encarando al rival, y disparó a falta de compañeros.

Fa 600 dies

El Barça recupera su mejor versión tras el gol. Después de unos 20 minutos con dificultades para mantener superioridad en el terreno de juego, el conjunto de Xavi ha recuperado la fluidez que le es habitual.

Fa 600 dies

M.21 GOL DE RAPHINHA

El futbolista azulgrana anotó el primero del partido. Comenzó la jugada Ousmane Dembélé, que arrancó en velocidad desde el centro del campo para asistir a Lewandowski. La zaga del Sevilla rechazó el balón, pero acabó rematando Raphinha para adelantar al Barça.

Fa 600 dies

M.14. Nueva oportunidad de los de Lopetegui. Falló Acuña tras una asistencia de Lamela. El disparo fue demasiado arriba.

Fa 600 dies

M.12 Gol anulado a Lamela

Mateu Lahoz anuló el tanto de Lamela, tras asistencia de Jordán, por fuera de juego.

Fa 600 dies

Salva Ter Stegen

Tuvo una oportunidad muy clara el ex azulgrana Rakitic, pero metió la mano Ter Stegen.

Fa 600 dies

Aprieta el Sevilla en estos 10 primeros minutos de partido. El conjunto de Lopetegui está presionando desde arriba y dificultando al Barça acercarse al área contraria.

Fa 600 dies

M.6 Primera oportunidad de Lewandowski

El delantero polaco se adentró en área rival, pero le derribó Isco. No pitó, sin embargo, Mateu Lahoz.

Fa 600 dies

M.3 Araujo salva el primer gol

El central azulgrana sacó el balón de entre los tres palos tras la primera ocasión clara del Sevilla, que de momento, está siendo superior a los azulgranas.

Fa 600 dies

COMIENZA EL PARTIDO EN SEVILLA.

Fa 600 dies

Los jugadores saltan al campo ante un Sánchez Pizjuán lleno. La afición nervionense aprieta antes del inicio del partido.

Fa 600 dies

Homenaje a Inma Gabarro

La futbolista del Sevilla presentará esta noche en el Sánchez Pizjuán la medalla del Mundial sub-20 y la Bota de Oro. Inma fue una de las mejores de la selección en la competición.

Fa 600 dies

La víctima favorita de Dembélé

El Sevilla es el equipo al que más goles ha marcado el extremo francés. Y hoy, podrá incrementar la marca junto a Raphinha y Lewandowski.

Fa 600 dies

Las claves de Marcos López

Piqué y Alba siguen siendo suplentes

1- Sin ‘vacas sagradas’. No hay espacio, de momento, en el Barça para Piqué (suplente en las cuatro primeras jornadas) ni tampoco para Alba (también suplente ante Real Sociedad, Valladolid y ahora Sevilla). Eric ha pasado por delante de Piqué y el joven Balde ha superado a Alba.

2.- Koundé y el 4-3-3. Si no hay cambios, el defensa francés, que regresa al Sánchez Pizjuán, pero ahora con la camiseta azulgrana, volverá a ejercer de lateral derecho completando la zaga junto a Araujo, Eric y Balde.

3.- El ataque titular. Lewandowski lidera la delantera fija para Xavi, escoltado por Dembélé y Raphinha. Ansu, Ferran Torres y Memphis siguen siendo suplentes. En el medio campo, el que arrancó ante el Valladolid con Busquets, Gavi y Pedri.

El once del Barça en el Sánchez Pizjuán es el mismo que empezó ante el Valladolid.

Fa 600 dies

Primer partido de Koundé como visitante

El ex jugador del Sevilla vuelve al Sánchez Pizjúan, aunque esta vez como rival. Koundé, además, ya se ha reencontrado con sus antiguos compañeros en el banquillo de Lopetegui.

Fa 600 dies

Debut de Isco

Será el primer partido del jugador en el Sánchez Pizjuán con la camiseta del Sevilla. Y es que, Lopetegui ha hecho 6 cambios en la alineación para el encuentro de hoy.

Fa 600 dies

Lopetegui elogia al Barça:

"Estamos preparados para un partido precioso, muy exigente ante un rival, posiblemente el que más y mejor se ha reforzado a nivel mundial, con jugadores de máxima calidad y muchos en número, en una plantilla de por sí muy buena. Con un entrenador perfecto para la filosofía que buscan potenciar. Ese es el rival. A partir de ahí, lo más importante es lo que nosotros tengamos que hacer, queramos y podamos hacer. Eso es lo que nos ocupa y en lo que estamos".

Fa 600 dies

Xavi Hernández sobre Eric García:

"No ha cambiado nada con Eric. Me da seguridad. Siempre escoge la opción correcta. Vive los 90 minutos de forma espectacular, con 22 años, podría ser un capitán. Siempre entrena bien, le corriges pocas cosas. Tiene mucha competencia, pero está a un nivel muy alto"

Carregar més