El mercat periquito

Chen Yansheng torna a Barcelona per apuntalar l’Espanyol

  • El president, que feia dos anys i mig que no viatjava a Catalunya per la pandèmia, afrontarà el tancament del mercat amb Raúl de Tomás com a principal focus d’atenció.

Chen Yansheng torna a Barcelona per apuntalar l’Espanyol

@RCDEspanyol

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La seva última visita al RCDE Stadium es va produir entre finals de febrer i principis de març del 2020, quan l’Espanyol encara era a Europa en un any que acabaria amb el descens. Llavors Abelardo dirigia l’equip, que es va enfrontar al Wolverhampton amb Chen Yansheng a la llotja. La victòria per 3-2 no va poder evitar l’eliminació gestada en l’anada (4-0).

Dies després, l’empresari va assistir a l’empat a Cornellà davant l’Atlètic (1-1) en l’últim duel abans de l’estat d’alarma. Després arribaria el drama, no només esportiu, sinó també sanitari, amb l’esclat de la pandèmia, que es va viure amb especial intensitat a la Xina, on les mesures han sigut tan estrictes que el dirigent no ha tornat a Barcelona fins aquesta setmana, dos anys i mig després de la seva última visita. Quan torni al seu país encara haurà de fer 10 dies de quarantena.

A la llotja davant el Madrid 

L’amo de Rastar Group ha recorregut els 10.000 quilòmetres des de Guangzhou amb una carpeta farcida de temes. L’agenda de l’amo periquito, que va aterrar aquest dimecres al Prat, el farà anar atrafegat. Diumenge presenciarà a Cornellà l’Espanyol-Reial Madrid (22 hores) abans d’emprendre l’última setmana d’un mercat que es tancarà dijous 1 de setembre a les 23.59 hores.

Tot i que el club periquito ha accelerat la marxa aquesta setmana amb els fitxatges de Lazo i Dani Gómez, queden diversos assumptes per resoldre entre entrades, sortides i renovacions, amb especial menció per a Raúl de Tomás, un tema que continua encallat i que serà més rellevant a mesura que s’acosti el límit. Si arriba una oferta convincent el davanter abandonarà l’Espanyol.

Múltiples compromisos

Notícies relacionades

Chen deixarà durant uns dies les videoconferències i agafarà les regnes en persona a les instal·lacions del club. Han canviat molt les coses des de la seva última visita. Llavors, RDT acabava de fitxar, Òscar Perarnau era el director esportiu i José María Duran exercia com a nou conseller delegat. La covid-19 va propiciar, per exemple, que el dirigent no arribés a conèixer en persona Vicente Moreno, el tècnic de l’ascens que va ser destituït al maig després d’assegurar la permanència. Ara ni tan sols hi ha a la plantilla Wu Lei, un dels fitxatges amb el seu segell.

Diego Martínez sí que podrà conversar amb Chen, que atendrà nombrosos compromisos en els pròxims dies. El dirigent aprofitarà la seva estada per reunir-se presencialment amb el Consell d’Administració, executius i professionals de l’entitat. També té planificades diverses reunions institucionals i corporatives, incloent-hi LaLiga, la RFEF, la FCF, la Generalitat i ajuntaments, a més de trobades amb agents socials com la federació de penyes.