CANVI D’EXTREMS

L’Espanyol executa l’intercanvi de Lazo per Embarba amb l’Almeria

L’Espanyol executa l’intercanvi de Lazo per Embarba amb l’Almeria

@RCDEspanyol

2
Es llegeix en minuts

En l’última setmana del mercat de fitxatges, l’Espanyol accelera per completar els desitjos de Diego Martínez, el nou entrenador. El club blanc-i-blau ha anunciat la sortida d’Adri Embarba cap a l’Almeria en una operació que porta a Barcelona José Carlos Lazo, extrem procedent de l’equip andalús. Firma fins al 2027.

Mentrestant, tot continua igual amb Raúl de Tomás. Ni juga, ni s’entrena, afligit d’un problema físic, ni es desbloqueja la seva sortida o la seva permanència en el club.  «La situació segueix igual i a nivell mèdic també», s’ha limitat a dir, i de manera breu, Domingo Catoira, director esportiu de l’Espanyol.

«Puc donar més en la part esquerra de l’atac, però tampoc m’importa fer-ho a la banda dreta», ha dit el nou jugador de l’Espanyol, després de reconèixer que assumeix «el repte més important» de la seva carrera esportiva.

Marge salarial positiu

L’Espanyol ha indicat que no es tracta d’una operació conjunta sinó que s’han donat de manera independent, tot i que no ha volgut precisar si ha obtingut algun benefici econòmic de la marxa d’Embarba. La fitxa de Lazo és inferior a la que percebrà el ja nou jugador de l’Almeria.

«S’ha generat una mica de marge salarial positiu», ha indicat, això sí, Catoira, director esportiu del club blanc-i-blau, remarcant que l’operació és beneficiosa en termes esportius. «Era una necessitat l’arribada d’un extrem, consensuada amb l’entrenador. No descartem cap incorporació en cap posició concreta, estem oberts a reforçar qualsevol posició», ha dit l’executiu.

L’Espanyol té 18 jugadors amb fitxa. «La plantilla de l’Espanyol hauria de ser d’entre 22 o 23, però no és una cosa que només afecti aquest mercat», ha dit Catoira.

«És el repte més gran de la meva carrera esportiva. ¿El Madrid? Podem guanyar qualsevol»

Lazo, nou jugador de l’Espanyol

«És un pas molt gran el que estic fent», ha precisat Lazo, qui s’ha definit a si mateix com «un jugador molt ràpid, amb bon cop amb les dues cames, i bon regat». Podria debutar aquest mateix diumenge contra el Madrid. «Podem guanyar qualsevol», ha dit el davanter, de 26 anys, amb ambició.

Notícies relacionades

La dimensió de la profunda revolució a la plantilla periquita, més enllà del canvi de Diego Martínez per Vicente Moreno a la banqueta, es mesura perquè dos dels tres fitxatges més cars de la història del club ja no seguiran. Matías Vargas està a punt de tancar la seva sortida al Shangai Port xinès, on coincidiria amb Wu Lei, i Embarba se n’ha anat a l’Almeria en aquesta poc habitual operació d’intercanvis d’extrems.

Pobre rendiment

Fa tres estius, l’Espanyol va invertir 10,5 milions per treure Vargas del Vélez Sarsfield argentí, però el seu rendiment mai va ser conforme al desemborsament realitzat. Amb Embarba, tres quarts del mateix, ja que l’Espanyol va executar la clàusula de rescissió de 10 milions que tenia amb el Rayo. Ha jugat dues temporades amb la samarreta blanc-i-blava i ha aconseguit només 11 gols.