REIAL SOCIETAT - BARCELONA (1-4)

Lewandowski celebra els 34 anys amb dos gols a Anoeta

Ander GILLENEA / AFP

Lewandowski celebra els 34 anys amb dos gols a Anoeta

El Barça va marcar aviat (als 45 segons) i va encaixar aviat (minut 6), i amb l’entrada d’Ansu Fati va reaccionar de forma demolidora. Ter Stegen va sostenir l’equip fins que els davanters van trobar la porteria de Remiro.

3
Es llegeix en minuts
Joan Domènech
Joan Domènech

Periodista

Especialista en Futbol, Barça, Esports.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Barça no ha perdut com a visitant (10 victòries i 5 empats) des que Xavi és entrenador i l’encant va continuar a Anoeta, exigit com estava l’equip perquè el Madrid no s’allunyés a les primeres de canvi. El triomf sobre la Reial va arribar a través de la pólvora que ha comprat aquest estiu. Robert Lewandowski va celebrar els seus 34 anys amb dos gols, i al polonès el va acompanyar un altre fitxatge: Ousmane Dembélé, que se’n va anar i va tornar del Camp Nou en el breu espai de dues setmanes. Divagava el Barça amb un empat que començava a ser perillós, però van aparèixer Ansu Fati i Raphinha i la defensa donostiarra es va trencar, esquerdada per la transfusió sanguínia que va rebre la davantera.

Xavi va buscar la reacció immediata al fiasco del Rayo amb tres novetats en l’alineació i, sobretot, amb un canvi de sistema. Va agitar el Barça, efectivament, vertical al camp i accelerat en el joc. L’equip va jugar amb presses, i ja se sap que la frontera cap a la precipitació és molt tènue. La va traspassar contínuament fins deixar sense alè la Reial.

El porter capità para

El porter capità paraEl Barça va marcar aviat i va encaixar aviat, i mai es va calmar perquè el marcador no el satisfeia. Tot just va disfrutar cinc minuts de la momentània victòria, amb la qual cosa sempre va gestionar el duel des de l’empat, insuficient sens dubte per més que permetia allargar la ratxa d’imbatibilitat com a visitant de Xavi. Aquest cop, gràcies a Ter Stegen, que va posar tres mans magnífiques en xuts molt difícils amb el braçalet de capità.

Frenkie de Jong va ser l’escollit per substituir Busquets malgrat que el tècnic va insinuar que Pjanic era el recanvi més apte que havia vist en la pretemporada. La fragilitat de Frenkie es va advertir ben aviat amb la pèrdua que va desembocar en l’empat. La seva imperdonable pèrdua, tot i que assetjat per dos rivals, va resultar funesta.

La sorpresa de Balde

La sorpresa de BaldeAl contrari que la sorprenent aparició de Balde, que abans del primer minut va protagonitzar una apoteòsica cavalcada, que recordava un jove Alba, i el seu erràtic xut va caure als peus de Lewandowski, que no va perdonar. Va fer bé. La seva fugaç reacció va agafar desprevinguts els centrals donostiarres. Va ser una de les poques vegades que el polonès va saber escapolir-se de les constants agafades de Zubeldia i Le Normand. 

Descapitanitzat es va plantar el Barça. Sense cap dels quatre capitans, tres asseguts a la banqueta (Piqué, Alba i Sergi Roberto) i un al sofà de casa, sancionat (Busquets). La regeneració que pretén Xavi es va visualitzar en l’alineació, a falta de posteriors confirmacions al llarg de la temporada. La falta de Busquets va ser conjuntural. Les de Piqué i Sergi Roberto apunten a sistemàtiques

Aquest Barça ansiós per agradar va mirar de fer-ho a través d’un retoc del dibuix. Balde va sorprendre la Reial amb les seves sortides per la banda esquerra, abandonant una defensa formada per tres centrals, exercint de carriler i expulsant Ferran Torres cap a l’interior del camp per aprofitar els espais que creava Lewandowski. Els va saber interpretar millor Ansu Fati, que encara va canviar més l’equip: li va aportar imaginació i encert en l’atac i tots van acabar afusellant un Remiro que estava vivint amb més placidesa que Ter Stegen. 

Fitxa tècnica

Reial Societat: Remiro (6); Aritz (5), Zubeldia (6), Le Normand (5), Aihen (6); Brais (5), Zubimendi (6), Merino (8); Silva (7), Isak (6), Take (6).

Tècnic: Imanol Alguacil (7).

Canvis: Navarro (5) per Isak (m. 69); Turrientes (5) per Silva (m. 69); Cho (5) per Take (m. 69); Gorosabel (s.q.) per Aritz (m. 78); Karrikaburu (s.q.) per Merino (m. 79).

FC Barcelona: Ter Stegen (9); Araujo (5), Christensen (6), Eric (6), De Jong (5); Gavi (5), Pedri (6), Balde (7); Dembélé (7), Lewandowski (10), Ferran (5).

Tècnic: Xavi Hernández (7).

Canvis: Raphinha (6) per Balde (m. 63); Ansu (9) per Ferran (m. 63); Alba (5) per Dembélé (m. 72); S. Roberto (s.q.) per Gavi (m. 84); Kessié (s.q.) per De Jong (m. 84).

Gols: 0-1 (m.1), Lewandowski empalma de primeres un mal xut de Balde. 1-1 (m. 6), Isak s’aprofita d’un rebot d’Eric al rematar; 1-2 (m. 66), Dembélé xuta ras i creuat; 1-3 (m. 69), Lewandowski aprofita una assistència d’Ansu; 1-4 (m. 79), Ansu Fati es planta sol davant Remiro.

Àrbitre: Munuera Montero (6), andalús.

Notícies relacionades

Targetes: Elustondo (m. 21), Le Normand (m. 41), Araujo (m. 51).

Estadi: Anoeta.Espectadors: 36.201. 

Actualitzar

Fa 612 dies

M.93. Final del partido en Anoeta. Primera victoria azulgrana de la temporada, con doblete de Lewandowski y goles de Dembélé y Ansu Fati. El '10' azulgrana, además, ha dado dos asistencias.

Fa 612 dies

M.90. Lanza de falta Méndez, pero sin generar problemas a Ter Stegen. Últimas oportunidades para la Real.

Fa 612 dies

M.90 Tres minutos de añadido.

Fa 612 dies

M.83 Entran Kessie y Sergi Roberto por De Jong y Gavi.

Fa 612 dies

M.79 ¡GOL DEL BARÇA! ¡GOL DE ANSU FATI! Lewandowski asiste de espaldas, y de tacón, a Ansu, que remata con tranquilidad con la diestra, superando a Remiro.

Fa 612 dies

M.73. Entran Navarro, Mohamed Ali-Cho y Beñat Turrientes para la Real por Isak, Kubo y Silva.

Fa 612 dies

M.72. Entra Jordi Alba y sale Dembélé, autor del segundo gol.

Fa 612 dies

M.68. ¡DOBLETE DE LEWANDOWSKI!

Pedri intentó el pase a Ansu Fati, pero rechazaron los defensas de la Real. El rechace fue a parar al punto de penalti, desde el que accedió Lewandowski para anotar su segundo gol con el Barça.

Fa 612 dies

M.66. ¡GOOOL DE DEMBÉLÉ! El francés disparó desde la banda izquierda tras una buena asistencia de Ansu Fati.

Fa 612 dies

M.64. Primera intervención de Raphinha. Pasa el balón a Gavi y este asiste a Lewandowski. El disparo del polaco acaba en las manos de Remiro

Fa 612 dies

M.63 Salen Balde y Ferran Torres.

Fa 612 dies

M.62 Lo intenta el Barça. Domina pero sigue sin crear ocasiones claras.

Fa 612 dies

M.61. Xavi da órdenes a Ansu y Raphinha, que se preparan para entrar en el terreno de juego.

Fa 612 dies

M.60. Kubo intentó asistir a Isak, pero la zaga azulgrana interceptó el pase.

Fa 612 dies

M, 58. Oportunidad para Mikel Merino que vuelve a salvar Ter Stegen, capitán hoy.

Fa 612 dies

M.55. OPORTUNIDAD PARA EL BARÇA. Error en el saque de banda de la Real Sociedad que intercepta Gavi, pero Ahien despeja el tiro del azulgrana.

Fa 612 dies

M.53 Tercer fuera de juego de la Real Sociedad. Fuera de juego de Méndez.

Fa 612 dies

M.50. Amarilla a Araujo.

Fa 612 dies

M.48. Primeros minutos lentos en el Reale Arena. Ni Barça ni Real Sociedad han generado peligro.

Fa 612 dies

M.46. Calientan Ansu Fati y Sergi Roberto.

Fa 612 dies

Saltan los jugadores al campo ¡Comienza la segunda parte en Anoeta!

Fa 612 dies

36.201 espectadores en el Reale Arena.

Fa 612 dies

Descanso en Anoeta. Sigue el empate a 1.

Fa 612 dies

M. 45 (+1). Córner para el Barça. Centra de Jong, remata Lewandowski pero acaba en las manos del guardameta

Fa 612 dies

M.45. Dos minutos de añadido para la primera parte.

Fa 612 dies

M.44 Vuelve a intentarlo la Real. La tuvo David Silva con un golpeo desde la línea de penalti, pero salvó el gol la intervención de Ter Stegen.

Fa 612 dies

M.39 Le Normand tumba a Ferran Torres, que había iniciado una jugada con peligro. Pero no señala falta el colegiado.

Fa 612 dies

M.36. Córner ahora para el Barça. Dembélé para Frenkie en corto. De Jong de vuelta para Dembélé, que chuta muy desviado.

Fa 612 dies

M.36. Córner para la Real, Centro a la frontal del área que no consiguen rematar.

Fa 612 dies

M.33. La Real protagoniza contras rápidas que sorprenden a la zaga del Barça. Aunque de momento, del alcance de Ter Stegen.

Fa 612 dies

M.30. Tiene el control el Barça ahora, aunque bascula el balón con mucha tranquilidad. Poco peligro.

Fa 612 dies

M.26 Isak asiste a Merino, que dispara con la izquierda sin oposición de la defensa azulgrana. Ter Stegen despeja el balón.

Fa 612 dies

M.24. Oportunidad para Ferran después de una asistencia de Dembélé. Torres remata con la zurda pero sale fuera el disparo.

Fa 612 dies

M.23. El Barça está jugando a muchas menos revoluciones que al principio. Ha desaparecido la presión del inicio y la Real está teniendo más control del balón

Fa 612 dies

M.22 Dembélé dispara la falta pero acaba en las manos de Álex Remiro

Fa 612 dies

M.21. Tarjeta amarilla a Aritz por agarrar a Balde

Fa 612 dies

M.19 Dembelé encaró y centró al punto de penalti, pero la Real Sociedad llegó antes que los delanteros azulgranas.

Fa 612 dies

M.18 Balde cae al suelo tras un balonazo de David Silva.

Fa 612 dies

M.16. Isaak cae al suelo tras un leve impacto con Christensen. No hay falta.

Fa 612 dies

M.15. La Real lo intenta ahora y ya se ha acercado dos veces a la portería de Ter Stegen, pero la zaga azulgrana logra despejar ambas ocasiones.

Fa 612 dies

M.12 Dembélé golpea a Ahien al girarse pero el colegiado considera que no lo suficiente para que sea falta

Fa 612 dies

M.9 Segunda ocasión para el Barça. Frenkie de Jong roba el balón y asiste a Lewandowski, pero el balón sale por encima de la portería

Fa 612 dies

Primeros cinco minutos a un ritmo altísimo en el césped. Tanto el Barça como la Real Sociedad están intentando presionar desde muy arriba.

Fa 612 dies

M.5 ¡Gol de la Real Sociedad! Isak empata el partido en Anoeta.

Fa 612 dies

M.1 ¡GOL DEL BARÇA! ¡GOL DE LEWANDOWSKI!

Recupera Pedri el balón tras una presión muy alta de a Real Sociedad. Balde aguanta en la carrera y asiste a Lewandowski en la frontal del área pequeña.

Fa 612 dies

Comienza el partido. Saca del centro del campo Lewandowski.

Fa 612 dies

Suena el himno de la Real Sociedad en el estadio. El club espera una de las mejores entradas de la temporada.

Fa 612 dies

Saltan los futbolistas del Real Sociedad y del Barça al césped de Anoeta. Los colegiados Munuera Montero y González González arbitrarán el partido.

Fa 612 dies

Imanol, técnico de la Real, mostró confianza en su equipo en la previa: "Si tenemos nuestro día, podemos hacer daño al Barça y ganarle"

Fa 612 dies

LAS CLAVES DEL PARTIDO

Anoeta, una noche sin capitanes

1- Turno para Balde; Alba, al banquillo. Ha metido mano Xavi en la defensa del Barça, sobre todo en el flanco izquierdo. Mantiene a Araujo como lateral derecho, sigue apostando por el eje Eric-Christensen y coloca al joven del filial en el once inicial. No hay sitio para Alba, que estará en el banquillo.

2.- Frenkie de Jong ejerce de medio centro. Con Busquets sancionado, el técnico ha preferido colocar al exjugador del Ajax en la posición de medio centro, escoltado por Gavi y Pedri. Pjanic es suplente.

3.- Ferran titular; Raphinha, suplente. No ha jugado el exdelantero del City ni un solo minuto este verano. Debuta Ferran en el once completando el ataque con Dembélé y Lewandowski. Y se queda fuera del once Raphinha, el fichaje más caro efectuado por el Barça este verano.

Fa 612 dies

La Real Sociedad afronta la alineación con un cambio obligado tras la lesión de Diego Rico. Sale Ahien en su lugar

Fa 612 dies

Xavi, en la previa, comentó el tema de Koundé: "Pues sí, querría que ya se hubiera cerrado el mercado de fichajes", admitía Xavi, cansado de la sensación de provisionalidad que planea en el trabajo cotidiano. "Preparas un partido con un jugador y a media semana se puede marchar", 

Fa 612 dies

ALINEACIONES CONFIRMADAS

Real Sociedad: Remiro; Elustondo, Zubeldia, Le Normand, Aihen; Zubimendi, Merino; Kubo, Silva, Brais Méndez; Isak.

FC Barcelona: Ter Stegen; Araujo, Christensen, Eric García, Balde, Pedri, de Jong, Gavi, Dembélé, Lewandowski y Ferran Torres

Carregar més