Badosa i Muguruza cauen i deixen Cincinnati sense espanyoles

La tercera cap de sèrie perd davant l’australiana Tomljanovic, i la hispanoveneçolana, contra la kazakh Rybakina

Epi_rc_es

3

La catalana Paula Badosa, número 4 del món i tercera favorita, va caure aquest dimecres després que l’australiana Ajla Tomljanovic li remuntés el partit en el seu debut en el torneig de Cincinnati, en un partit acabat pels volts de la 1.15 de la matinada i disputat en un estadi semidesert.

Badosa, que l’any passat havia sigut finalista de quarts en aquest torneig, es va rendir per 6-7 (3), 6-0 i 6-2 en dues hores i 26 minuts davant Tomljanovic, una rival que havia guanyat dues vegades aquest any a Austràlia.

L’espanyola va arrencar el partit de manera positiva, però va pagar la seva davallada vertical en el segon set i no va aconseguir aixecar-se.

Es tracta de la segona derrota consecutiva en primera ronda per a Badosa, que s’havia retirat del torneig de Toronto per un problema físic en el seu partit contra Iúlia Putintseva.

La seva derrota es produeix onze dies abans del començament, el 29 d’agost, de l’Obert dels Estats Units a Nova York.

Tomljanovic, número 63 del món, va interrompre una ratxa de deu derrotes consecutives contra rivals que formen part del top 10 del rànquing mundial.

El duel estava inicialment previst a les 20.30 locals a la pista central, però la intensa pluja caiguda entorn de les 19.45 va obligar a interrompre durant hora i mitja el partit anterior, el de Rafa Nadal contra el croat Borna Coric.

Així, amb la central ocupada fins passades les 23.00, el partit es va moure a la pista 3 del Lindner Family Tennis Center.

Va ser un partit d’alts i baixos per a Badosa i marcat per una sèrie de parcials, començats amb un 3-1 de Badosa que Tomljanovic va aconseguir recuperar per forçar el desempat. La catalana el va jugar amb concentració i el va guanyar per 7-3.

No obstant, tot va canviar en el segon parcial, quan Tomljanovic va augmentar el nivell del seu joc de manera vertical i va segellar un contundent 6-0. El seu parcial es va estendre fins als nou jocs, amb l’australiana que es va escapar cap a un ràpid 3-0 en el parcial decisiu.

En la pausa, Badosa es va tapar el cap amb una tovallola en l’intent de calmar-se i recuperar sensacions.

Amb esforç, va interrompre aquesta ratxa negativa i, amb 2-4 al marcador, va arribar a tenir una bola de trencament per tornar a posar el partit en equilibri, però Tomljanovic se la va anul·lar amb un excel·lent revés i va aconseguir mantenir el seu avantatge.

Badosa va perdre aquest joc amb un error amb la dreta i va acabar llançant la raqueta a terra per la frustració. No va aconseguir reposar-se i va entregar el seu servei a zero.

Tomljanovic va vèncer per 6-7 (4), 6-0 i 6-2 i es va classificar per als vuitens de final, en què s’enfrontarà a la russa Veronika Kudermetova.

A l’acabar el partit, l’australiana va expressar la seva satisfacció per aconseguir doblegar una Badosa que considera com «una de les millors del món».

La derrota de Badosa se suma a la del seu compatriota Garbiñe Muguruza, qui va ser eliminada en primera ronda per la kazakh Elena Rybakina, vigent campiona de Wimbledon.

Muguruza no surt del sot en aquest curs. En total, ja són 14 derrotes en 23 partits –no ha superat una segona ronda en un mateix torneig des de començament d’any– i ofereix símptomes preocupants sobre la pista, com va ser el cas d’aquest dimecres.

En el segon servei, Rybakina ja havia trencat el servei a la catalana i en el sisè joc va sentenciar. Aquest 5-1 va ser vital per desarmar qualsevol reacció de Muguruza malgrat que li tornés el ‘break’ tot seguit. Estava molt lluny de treure’n profit i la kazakh Rybakina, número 25 del món, va tancar el set sense problemes.

Va ser llavors quan el partit va embogir amb tres pèrdues consecutives, cosa que va restar importància a la desconcentració de Muguruza, que va tornar a pagar molt car l’encert del seu rival en un final de set que va estar ple d’errors.

Per a súmmum de la tennista espanyola, Rybakina va millorar en els moments decisius, va prémer l’accelerador fins al fons per emportar-se el set i, en conseqüència, el partit per un clar 6-3. Un triomf que la cita amb la nord-americana Alison Riske a vuitens de final.