Tennis

Nadal no pot amb Coric en la seva tornada a les pistes

El de Manacor cau 7-6 (9), 4-6 i 6-3 contra el croat en un partit que es va haver d’interrompre en el primer set a causa de la pluja

Nadal no pot amb Coric en la seva tornada a les pistes

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts
EFE

L’espanyol Rafa Nadal va caure aquest dimecres per 7-6 (9), 4-6 i 6-3 contra el croat Borna Coric en la seva estrena en el Masters 1.000 de Cincinnati, en el seu primer partit després que una lesió als abdominals l’obligués a retirar-se de Wimbledon.

Nadal, campió aquest any en l’Obert d’Austràlia, Roland Garros, Melbourne i Acapulco, no jugava des del 6 de juliol i es va rendir davant Coric després d’un partit de dues hores i 53 minuts.

A Nadal no li va faltar compromís ni ganes, però el problema als abdominals segueix condicionant el seu joc i impedint-li competir amb total serenitat.

El balear, guanyador d’aquest torneig el 2013, havia igualat el matx amb una gran reacció en el segon parcial, després de malbaratar dues boles de set en el primer, però va sucumbir en el tercer davant el tennis potent i agressiu del seu rival. Perquè Coric, que disputa Cincinnati amb rànquing protegit, va lluir el talent que el va portar el 2018 a ser el número 12 del món, abans que una llarga sèrie de lesions frenessin el seu creixement. El croat, que ja havia guanyat Nadal en aquest mateix torneig el 2016, té ara un balanç de tres victòries i dues derrotes contra Nadal.

Es va emportar un partit exigent a nivell físic i mental, que va ser interromput durant hora i mitja a causa de la pluja que va caure a Cincinnati quan Nadal anava guanyant per 5-4 en el primer set. Fins aquell moment, Nadal va jugar un partit de bon nivell, sòlid amb el servei, i fins i tot després de la pausa havia aconseguit dues boles de set, en el desempat, per agafar avantatge. Tot i això, no va aconseguir aprofitar-les i va cometre una doble falta que li va costar el primer parcial (9-11).

El manacorí no va perdre la calma i va aconseguir a poc a poc preparar el camí per a una oportunitat de trencament que arribaria amb 3-3 i que convertiria per avançar-se 4-3. No va donar opcions a Coric i va igualar el matx amb un 6-4.

La inèrcia era de nou a favor seu i va tenir un 0-30 amb Coric al servei amb 1-1 al marcador que va poder ser l’oportunitat per completar la remuntada. No va aprofitar aquesta ocasió i Coric va aconseguir, estant 3-2 amunt, el trencament que el va llançar cap al 4-2 i que li va obrir el camí cap a la victòria.

El mallorquí, guanyador d’aquest torneig el 2013, havia renunciat al torneig de Mont-real de la setmana passada per unes petites molèsties sofertes en un entrenament.

Notícies relacionades

El mateix Nadal va reconèixer, en la roda de premsa posterior al partit, que no va jugar «el seu millor partit» i que aquest torneig és «històricament difícil» per a ell. Coric no va tremolar a l’hora de mantenir els seus torns en el servei i va sentenciar el duel amb un 6-4 que l’envia als vuitens de final, en els quals serà rival de l’espanyol Roberto Bautista. El de Castelló va arribar a aquest ronda després de guanyar aquest mateix dimecres el nord-americà Marcos Giron, per 6-3 i 6-3. Es coneixen molt bé entre ells, ja que el d’aquest dijous serà el seu vuitè enfrontament, amb Bautista, que n’ha guanyat quatre, per tres de Coric.

L’altre espanyol supervivent en el torneig, Carlos Alcaraz, s’enfrontarà aquest dijous al croat Marin Cilic.

Temes:

Rafa Nadal