Serà olímpica a París 2024

Alberto Ginés conquista el seu segon bronze a l’Europeu d’escalada

L’extremeny puja al podi en la prova de blocs+dificultat

Alberto Ginés conquista el seu segon bronze a l’Europeu d’escalada

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’escalador espanyol Alberto Ginés ha aconseguit aquest dijous la seva segona medalla de bronze al Campionat d’Europa d’escalada, que s’està celebrant a Munic (Alemanya), després de pujar al podi en la dificultat combinada, una prova que serà olímpica a partir de París 2024.

El campió a Tòquio 2020, que ja va ser bronze diumenge passat en la prova de dificultat, va tornar a repetir gesta aquest dijous en la combinada amb un total de 151,7 punts, sent només superat pel txec Adam Ondra (170,8) i per l’austríac Jakob Schubert, or amb una puntuació de 175,6.

Alberto Ginés, que va ser plata a l’Europeu del 2019, segueix amb la seva prometedora carrera després que sorprengués l’estiu passat amb el seu or als Jocs Olímpics de Tòquio i de la remuntada aconseguida aquesta tarda a Munic, on ha hagut d’aixecar un primer sector amb bastantes dificultats.

Notícies relacionades

Els seus 61,7 punts el van situar en cinquena posició i gairebé sense opcions de lluitar pel podi. Més complicat es va posar quan l’italià Filip Schenk es va autoconvidar a la festa i va sorprendre amb la pujada a la segona paret. L’Alberto estava obligat a realitzar una ascensió gairebé sense errades i així ho va fer.

Només dues plaques es van resistir a Ginés, que va conquistar un bronze treballadíssim i va deixar l’italià amb la mel als llavis. Els 151,7 punts –la tercera millor marca de la jornada– van ser suficients per trepitjar el podi i arribar a un nou èxit als seus 19 anys.