Actualitat blanc-i-blava

L’Espanyol fitxa Edu Expósito i espera Raúl de Tomás

  • El club periquito paga 4,5 milions pel centrecampista de l’Eibar, que firma per cinc temporades

  • «No hi ha cas De Tomás. Raúl està dins, però queden 20 dies de mercat», diu el conseller Mao Ye

L’Espanyol fitxa Edu Expósito i espera Raúl de Tomás

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Diego Martínez ja té un baluard més a la plantilla periquita. L’Espanyol va confirmar aquest dilluns l’arribada d’Edu Expósito (Cubelles, 26 anys), que firma per cinc temporades. El club blanc-i-blau pagarà 4,5 milions d’euros a l’Eibar, que es va quedar a les portes de l’ascens el curs passat.

El centrecampista serà presentat aquest dimarts (13 hores) a l’RCDE Stadium i es converteix en el cinquè fitxatges després d’Oliván, Joselu, Vinicius i Lecomte (en serien sis si s’inclou la compra de Vilhena). Format a les categories inferiors de la Damm, Expósito va passar pel Cubelles, el Vilanova i el Gavà abans de despuntar al Deportivo i l’Eibar, amb el qual va debutar a Primera el 2019. El Girona també s’havia interessat per fitxar-lo.

El nou reforç blanc-i-blau ja s’entrenarà aquest dimarts a les ordres de Diego Martínez, que espera completar la plantilla amb almenys tres fitxatges més. Un central, un extrem i un davanter serien les principals peticions, a l’espera que també es concretin les sortides dels descartats.

La Premier com a opció

Hores abans de l’anunci del fitxatge, el conseller delegat Mao Ye va valorar l’actualitat blanc-i-blava en el clàssic acte d’homenatge a Dani Jarque, mort el 8 d’agost del 2009, fa just 13 anys. El conseller delegat es va referir a Raúl de Tomás, el jugador que acapara tots els focus de l’atenció periquita.

«No hi ha cas Raúl de Tomás, és un jugador que, igual com d’altres, ha arribat més tard. Necessita més ritme per arribar al nivell exigit. Ens ha donat un munt de rendiment i és una peça clau. Comencem la temporada amb Raúl. Creiem que ens pot donar molt més», va apuntar el dirigent.

L’ariet s’ha entrenat en solitari durant les últimes setmanes, però aviat tornarà a treballar amb el grup, per la qual cosa no es descarta que participi en el debut de Lliga contra el Celta. Amb una clàusula de 75 milions, el club acceptaria una oferta superior als 30, tot i que no ha arribat cap proposta concreta. La Premier sembla l’única opció possible.

El viatge de Chen

Notícies relacionades

«Raúl està dins, però queden 20 dies de mercat. De possibilitats que marxi sempre n’hi pot haver, tot i que ara mateix comptem amb ell», va insistir Mao, que va demanar tranquil·litat als aficionats. «La nostra idea és acabar el mercat amb la millor plantilla possible».

El mandatari va confirmar el pròxim viatge del president Chen Yansheng a Barcelona. «El previsible és que es produeixi a finals de mes». A la Xina, tanmateix, hi continua havent restriccions per la covid. «Assumeix que haurà de fer 10 dies de quarantena al tornar, però la part imprevisible són els vols. Si hi ha casos positius, entre 5 o 10, poden cancel·lar el tercer vol. És una cosa que ha de resoldre abans i estar segur que pugui tornar al seu país», va concloure.

Temes:

Espanyol