EUROCOPA FEMENINA

La selecció espanyola venç Dinamarca i es classifica per als quarts

Un gol de Marta Cardona en el descompte permet que Espanya passi a la següent ronda

La selecció espanyola venç Dinamarca i es classifica per als quarts

REUTERS/Lisi Niesner

2
Es llegeix en minuts

Un gol de Marta Cardona a un minut del final li va valer al conjunt de Vilda per accedir als quarts de l’Eurocopa, en què s’enfrontaran a l’amfitriona Anglaterra.

Al cap de totes les internacionals espanyoles regnava el mateix pensament. No encaixar un gol durant els tres primers minuts, com va passar en els dos partits anteriors. I amb prou feines van deixar que Dinamarca toqués la pilota durant aquest inici de partit. Tot i que tampoc era l’objectiu del seu rival. Les daneses tenien molt clar el seu joc. Tancar-se darrere i fer mal mitjançant contraatacs, i sobretot, amb Pernille Harder.

La selecció va aconseguir tenir la pilota, però no el control del partit. Harder va espantar la defensa espanyola en dues jugades gairebé consecutives. En la primera es va desfer de Mapi però va fallar en la passada final. En la segona, va rebre la pilota superant tota la defensa, però la sortida de Sandra Paños va desestabilitzar la davantera, que va acabar xutant massa alt. 

El conjunt de Vilda va anar de menys a més en la primera part. Les arribades de Dinamarca al començament del partit van generar molt més perill que les de ‘la Roja’. L’absència d’una figura com Harder en l’equip i la solidesa defensiva de les daneses van posar el combinat nacional per darrere. La davantera de l’equip anglès ja havia avisat tres vegades la defensa espanyola, mentre les ocasions de la selecció continuaven sense arribar. Només Mariona i Athenea van tenir l’oportunitat de marcar el primer durant gairebé tota la primera part. Però l’ocasió més clara la va protagonitzar Irene Paredes, a qui Boye li va treure la pilota sota els tres pals. La capitana va tornar a espantar en el temps afegit, però Christensen en va sortir vencedora. 

Notícies relacionades

La falta de gol va continuar turmentant la selecció mentre les dues màximes golejadores espanyoles de la Lliga després d’Alexia, Amaiur i Pina, seguien a la banqueta. També Olga Carmona va donar feina a Christensen, que no va tenir el seu millor partit, però tampoc va aconseguir marcar. Les oportunitats clares continuaven sense arribar. Søndergaard va intentar fer el salt amb Nadim i Larsen, per donar a Harder el suport que necessitava. I gairebé ho va aconseguir. Nadim va superar Mapi i Carmona, però no Sandra Paños, que va tornar a mostrar la seva millor versió. 

Va ser Marta Cardona qui es va convertir en l’heroïna del partit. Va marcar, de cap, a un minut del final del partit, resolent la falta de gol i classificant la selecció per als quarts de final de l’Eurocopa.

DINAMARCA 0 - ESPANYA 1