Eurocopa femenina 2022

La selecció espanyola es juga passar a quarts contra Dinamarca

«Si surts a empatar, sortirà malament. Espanya surt a guanyar», assegura el seleccionador Jorge Vilda

La selecció espanyola es juga passar a quarts contra Dinamarca

EFE / Miguel Toña (Efe)

2
Es llegeix en minuts

La selecció espanyola disputarà dissabte una final contra Dinamarca. Després de caure dimarts contra Alemanya l’equip ha d’empatar, com a mínim, per assegurar-se passar a quarts. Espanya és favorita i només es planteja una possibilitat, vèncer el conjunt danès i jugar la següent ronda contra Anglaterra (21 h. La 1).

«No ens hem imaginat un escenari que no sigui guanyar», va afirmar Jorge Vilda. El combinat nacional haurà de superar contra Dinamarca els dubtes generats en els dos enfrontaments previs. La facilitat per encaixar gols al principi del partit i la falta de gol els ha obligat a jugar-se la classificació en el tercer duel. En els dos enfrontaments de l’Eurocopa els han marcat en els tres primers minuts de joc, una debilitat en què ja estan treballant. «Hem incidit en com es poden resoldre aquests gols i tenir seguretat en els primers minuts. Han sigut errors puntuals que es poden resoldre», va assegurar Vilda.

Tot i que l’empat serveix a la selecció per classificar-se per als quarts, l’únic plantejament és la victòria. «Si surts a empatar, sortirà malament. Espanya surt a guanyar. És una final que estem convençuts que podem guanyar», va admetre el seleccionador. Dinamarca, la vintena subcampiona d’Europa, ja s’ha refet de la golejada contra Alemanya (4-0) al vèncer per la mínima Finlàndia en el segon partit. A elles, només els serveix la victòria per accedir als quarts de final contra Anglaterra. Les daneses també han generat dubtes a l’Eurocopa. Després de guanyar el Brasil i Noruega en els dos partits previs a la competició, la posada en escena no ha sigut igual de satisfactòria, i han mostrat dues versions ben diferents.

Notícies relacionades

Tot i que Dinamarca no ha arribat a l’Eurocopa amb el paper de favorita, ha demostrat ser molt competitiva. «Ha guanyat molts partits en els últims minuts de joc. No ens podem confiar», va afirmar Vilda. El principal perill de l’equip és Pernille Harder, guanyadora del The Best el 2018 i el 2020. La davantera del Chelsea ja ha demostrat el seu potencial fent el gol de la victòria contra Finlàndia. Juntament amb Nadia Nadim i Brunn, són les tres peces clau de Dinamarca. I Irene Paredes, que va compartir vestidor amb Nadim i Brunn al PSG, ho confirma. «Són dues jugadores que es complementen molt bé. Brunn és una 9 i Nadia es mou millor entre línies. Entenem que jugarà a dalt amb Harder», va explicar la capitana.

L’últim precedent entre les dues seleccions és positiu per Espanya. Va guanyar 3-0 les daneses l’estiu passat, amb un gol de Patri Guijarro i doblet d’Aitana Bonmatí. I mentre el seleccionador de Dinamarca ha admès haver après del partit i saber com guanyar ara la selecció espanyola, per a Jorge Vilda el context és totalment diferent. «Nosaltres estudiem els rivals però canvien quan juguen contra nosaltres. Treballem amb les jugadores perquè estiguin preparades per a qualsevol escenari», va assenyalar el seleccionador.