ALEMANYA, 2 - ESPANYA, 0

Europeu femení: Espanya doblega el genoll davant Alemanya

Amb un mal rebuig i un córner n’hi ha prou per posar fi a una ratxa de dos anys sense perdre de l’equip de Vilda

‘La Roja’, que va evidenciar la seva falta de gol sense Alexia ni Jenni, es jugarà dissabte el pas a quarts contra Dinamarca.

Europeu femení: Espanya doblega el genoll davant Alemanya

Twitter/@SEFutbolFem

3
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Flotarà durant tota l’Eurocopa l’ombra del genoll de l’acabada d’operar Alexia Putellas. Espanya està intentant aprendre a viure sense la millor jugadora del món, igual que el Barça haurà de fer-ho tota la temporada que ve. Però el camí no serà fàcil. Hores després que la capitana blaugrana i espanyola sortís del quiròfan, les seves companyes van rebre un altre cop molt dur davant Alemanya (2-0), que continuen sense aconseguir guanyar. Després d’acomiadar-se del primer lloc de grup, hauran de puntuar dissabte davant Dinamarca per passar a la ronda següent.

Un altre gol matiner

Igual que a l’estrena contra Finlàndia, van encaixar un matiner gol però, a diferència del debut, no van poder aixecar el marcador davant una experimentada rival, bicampiona del món i vuit vegades campió continental. Amb sis jugadores del Barça i sis del Wolfsburg d’inici sobre el camp semblava una revenja de les últimes semifinals de Champions. Un error d’una barcelonista quan amb prou feines s’havien disputat un parell de minuts va marcar el partit. Sandra Paños, una de les porteres que millor juga amb els peus, va fer un mal rebuig que Buhl no va desaprofitar.

Una fallada que enviava en orris tota la preparació del partit i que deixava encara més tocat anímicament un grup que encara estava digerint les absències d’Alexia i Jenni Hermoso que, a més de ser Pilota d’Or i de Plata, havien tirat d’Espanya fins a arribar, per primera vegada, al vagó de favorites en un gran torneig. Les seves companyes van trobar a faltar el talent i personalitat de totes dues per intentar reconduir el partit clau de la fase de grups.

Les jugadores de Jorge Vilda tenien el repte de repetir la història del debut, on van aconseguir refer-se del gol rival per acabar batent 4-1 Finlàndia. Però les alemanyes, molt més experimentades que les nòrdiques, es van fer enrere sense complexos i amb prou feines van tenir sobresalts en la primera meitat, més enllà d’un xut des de fora de l’àrea de Mariona que va sortir llepant l’escaire i un un contra un de Lucía García amb la portera alemanya que la davantera basca no va saber aprofitar.

Sense necessitat de sortir amb prou feines per l’àrea de Paños, Alemanya en va tenir prou amb un córner, llançat per la seva capitana Popp, per situar el 2-0. Davant l’aposta pel futbol de toc espanyol, Alemanya en va tenir prou amb un mal rebuig i un córner per deixar el xoc resolt. Una cosa més típicament alemanya que l’Oktoberfest.

Notícies relacionades

La ‘Roja’ no va aconseguir ficar la por al cos al seu contrincant i amb prou feines va aconseguir trobar escletxes al mur rival. Una acció aïllada de Mariona podria haver canviat el guió del partit, però la portera alemanya va repel·lir el seu xut a falta de 20 minuts per al final. Vilda va moure la banqueta a la desesperada però els seus intents van ser infructuosos i el marcador no es va moure.

L’amfitriona en l’horitzó

Espanya en tindria prou amb un empat dissabte davant Dinamarca, que aquest dimarts es va imposar 1-0 a Finlàndia, per seguir amb vida, tot i que es podria creuar a quarts amb Anglaterra, la temible amfitriona. La derrota contra Alemanya, a més de posar fi a una ratxa de dos anys i 25 partits sense perdre, és un cop de realitat que evidencia que, sense Alexia al capdavant de la nau, ser el 31 de juliol a Wembley és una gesta encara més utòpica.

Fitxa tècnica