Ciclisme

¿Quin és el premi per guanyar el Tour de França?

La ronda gal·la reparteix compensacions econòmiques per la general, per les etapes i per portar el mallot groc, entre d’altres

¿Quin és el premi per guanyar el Tour de França?

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

El ciclisme és un dels esports més exigents. Durant les grans proves, els esportistes suporten jornades maratonianes i sense gaire temps per descansar entremig. Per exemple, al Tour de França, que comença aquest 1 de juliol, només hi ha tres jornades de descans: es concentren en 24 dies 21 etapes.

Però, ¿quants diners s’emporten els participants per tant esforç físic? Si bé és cert que el ciclisme no és l’esport que mou més diners (no es pot ni comparar amb altres de més multitudinaris com el futbol o la Fórmula 1) l’import total entre els guanyadors de la ronda gal·la a repartir supera els dos milions d’euros.

D’aquesta quantitat, el guanyador s’embutxaca mig milió. El segon guanya 200.000 euros i el tercer, 100.000 euros. Aquesta quantitat, com és lògic, va disminuint a mesura que van avançant els llocs. I la gran majoria, des del que queda en vintè lloc fins a l’últim (el 160 de la general) reben els mateixos diners: mil euros.

Però, a banda d’això, hi ha extres que poden ajudar a fer més gran aquesta quantitat. El que porta el mallot groc s’emporta cada dia 500 euros extra. I els que guanyen etapes sumen 11.000 euros al total. Els que completen el podi guanyen 5.500 euros i 2.800 euros, respectivament. També tenen un plus tots aquells que quedin entre el quart i el vintè lloc: 300 euros

Notícies relacionades

I, com tothom sap, el Tour de França reparteix condecoracions en altres classificacions a part de la general. I porten la seva compensació econòmica: 11.000 euros per al millor escalador, 20.000 euros per al millor jove, 25.000 euros per al més regular i 50.000 euros per al millor equip.

També es reconeix l’esforç dels que sobresurten en les etapes més dures: les de muntanya. Els que coronen al capdavant un port fora de categoria s’emporten 800 euros; si és de primera, 650 euros; de segona, 500 euros; de tercera, 300 euros; i de quarta categoria, 200 euros.

Els 10 primers classificats del 2021

  1. Tadej Pogacar (UAE Emirates)

  2. Jonas Vingegaard (Jumbo Visma)

  3. Richard Carapaz (Ineos)

  4. Ben O’Connor (AG2R Citroen)

  5. Wilko Kelderman (Bora Hansgrohe)

  6. Enric Mas (Movistar)

  7. Alexey Lutsenko (Astana)

  8. Guillaume Martin (Cofidis)

  9. Pello Bilbao (Bahrain)

  10. Rigoberto Urán (EF Education)