Ciclisme

Ciclistes espanyols per seguir en el Tour de França 2022

Enric Mas lidera l’expedició espanyola amb el convenciment que pot fer un gran paper en la ronda gal·la

Ciclistes espanyols per seguir en el Tour de França 2022

Epi_rc_es

2
Es llegeix en minuts

S’acosta el moment més esperat pels amants del ciclisme. En un estiu sense grans competicions en futbol ni en bàsquet i quan encara dura una mica la ressaca dels Jocs Olímpics de Tòquio, els amants de l’esport tenen marcat en vermell en el calendari el dia en què comença el Tour de França. És a dir, l’1 de juliol.

I, un any més, hi ha una àmplia representació espanyola entre els corredors que opten al títol. Tot i que el màxim favorit és Tadej Pogacar, molts intentaran posar-ho difícil al ciclista eslovè, que amb només 23 anys defensa títol.

Enric Mas

El ciclista mallorquí de 27 anys és clau en el Movistar Team; de fet, fa només uns dies que el va renovar per tres temporades més. En el seu palmarès hi figura com a èxit més destacat un segon lloc en la Vuelta d’Espanya 2021, la que va guanyar Primoz Roglic.

Imanol Erviti

El veterà ciclista navarrès (té 38 anys) fa 17 anys que és ciclista professional i acumula 12 participacions en el Tour de França, 14 en la Vuelta d’Espanya (en la qual ha aconseguit els seus dos èxits més importants individualment, dues victòries d’etapa) i una en el Giro d’Itàlia.

Carlos Verona

L’imponent físic d’aquest corredor de 29 anys (mesura 1,86 metres) li permet ser un contrincant que convé evitar a l’alta muntanya, el seu punt fort. A més, és un dels millors homes d’equip de tot el pilot, malgrat que va tenir un 2021 per oblidar després de caigudes greus.

Gorka Izagirre

El ciclisme li ve a la sang, ja que el seu pare va ser un destacat ‘ciclocrossman’ que va guanyar dos campionats d’Espanya absoluts. Gorka és un corredor rocós, amb gran capacitat per al fons i que se sent còmode als terrenys escarpats.

Marc Soler

Als seus 28 anys, el català competeix en les files de l’UAE Team Emirates després d’haver passat pel Movistar. El seu èxit més destacat va arribar en la Vuelta d’Espanya 2020, l’immediatament posterior a la pandèmia del coronavirus, en la qual va aconseguir vèncer la segona etapa. L’any següent va concloure quart en el Tour.

Ion Izagirre

Notícies relacionades

En les files del Cofidis, aquest basc de 33 anys és germà de Gorka Izagirre. Va debutar com a professional el 2009 i el dia més important de la seva carrera va arribar el juliol del 2016: va guanyar la penúltima etapa de la ronda francesa després d’un descens espectacular sota la pluja.

Jonathan Castroviejo

El van arribar a qualificat com el millor juvenil de Biscaia i després d’això va disputar moltes carreres com a ciclista amateur amb l’equip Seguros Bilbao. El 2012 va representar Espanya en els Jocs Olímpics de Londres en la prova de contrarellotge (en la qual va acabar novè) i en la de ciclisme en ruta.