Catalunya-Aragó

Lambán ataca el «català» Pau Gasol per responsabilitzar-lo del fracàs de la candidatura conjunta dels Jocs Olímpics d’hivern

El president d’Aragó insta l’exesportista a informar-se «millor» i afirma que el COE ha sigut «aliat de l’independentisme»

Lambán ataca el «català» Pau Gasol per responsabilitzar-lo del fracàs de la candidatura conjunta dels Jocs Olímpics d’hivern
2
Es llegeix en minuts

El president d’Aragó, Javier Lambán, va instar Pau Gasol que s’informi millor i no doni per fet que el Comitè Olímpic Español (COE) obeeix «a estrictes criteris esportius» ja que en el cas de la fracassada candidatura conjunta amb Catalunya per als Jocs Olímpics d’Hivern del 2030 ha sigut, assegura, un «aliat de l’independentisme».

Així ho apunta Lambán en el seu compte de Twitter en resposta a les declaracions fetes aquest dimecres per l’exjugador de bàsquet i membre de la Comissió d’Atletes del Comitè Olímpic Internacional (COI), que ha recolzat la decisió del COE de retirar la candidatura espanyola per acollir els Jocs d’hivern del 2030, un projecte que, segons la seva opinió, s’ha polititzat.

En declaracions a Efe coincidint amb la presentació de la ‘Pau Gasol Academy by Santander’, l’exesportista va lamentar «les diferències» amb el Govern d’Aragó que, segons va assenyalar, han fet que la candidatura no hagi pogut avançar.

«Al final quan presentes una candidatura conjunta, d’unió, que té un missatge clar i aquesta unió no es plasma des de la presidència d’Aragó, es creen diferències i es polititza una candidatura, (aquesta) cau», va afirmar.

Gasol va elogiar la decisió final del Comitè Olímpic Espanyol: «Em sembla una decisió molt encertada del COE, d’Alejandro Blanco i de tots els membres de cara a dir: així no, veurem si ho podem fer d’una altra manera».

Les declaracions de Gasol arriben l’endemà que el COE decidís retirar la candidatura del Pirineu per la impossibilitat de posar d’acord Aragó i Catalunya per presentar un projecte conjunt.

Notícies relacionades

El president Lambán va assenyalar en la mateixa xarxa social que «per defensar l’interès d’Aragó» estava rebent «una allau d’insults i desqualificacions del president del COE i l’independentisme».

«La veritat és que el Govern d’Aragó és l’únic que va buscar un acord fins a l’últim moment i ho continua fent de cara al 2034», acaba dient el president d’Aragó a Twitter.