Èxit a Alemanya

El Barça conquista la Champions d’handbol en els penals

El conjunt blaugrana aconsegueix el títol després de guanyar el Kielce polonès en una apassionant final a Colònia

1
Sergi López-Egea

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

El Barça ja té l’11a Champions al sarró. La secció d’handbol del club blaugrana, que per alguna cosa és la més premiada de l’entitat, no acostuma a fallar, tot i que hagi de suar com aquest diumenge contra el Kielce polonès per emportar-se el títol continental després d’una apassionant final resolta en els penals al Lanxess Arena de Colònia, ple a vessar, amb més presència d’aficionats rivals, però amb 400 seguidors catalans que no van voler perdre’s la cita amb la història; entre els quals el president Joan Laporta, a qui li estan donant més alegries els jugadors d’handbol que els de futbol.

El partit va ser molt igualat i es va jugar amb molt desgast físic per part dels dos equips. El Barça, en la primera part, va mirar de portar la batuta del partit i va aconseguir anar-se’n en el marcador amb un avantatge de tres gols, fins que els polonesos van igualar el duel (12-12) quan quedava un minut i mig per al descans. Tot i així, els jugadors d’Antonio Ortega se’n van anar al vestidor amb avantatge d’un gol (13-12).

La segona part va ser una fèrria lluita entre els dos equips que es va acabar amb un gol polonès per forçar la pròrroga en l’últim sospir (28-28). En el temps extra, es va mantenir la igualtat (32-32) i tot es va decidir en els penals. El Barça, liderat pel porter Gonzalo Pérez de Vargas, va estar més encertat en la tanda i va certificar la segona Champions consecutiva, la primera que aconsegueix Ortega com a tècnic per convertir-se, a més, en la quarta persona que aixeca el títol com jugador i entrenador.