La final de la Champions

Un caos insòlit a l’entrada de l’Stade de France retarda la final de la Champions

El partit s’ha postergat fins passades les 21.30 hores després que aficionats del Liverpool se saltessin els controls de seguretat i sobrepassessin les tanques de l’estadi

Un caos insòlit a l’entrada de l’Stade de France retarda la final de la Champions
1
Es llegeix en minuts

La final de la Lliga de Campions 2021-2022 entre el Reial Madrid i el Liverpool s’ha hagut de retardar més de mitja hora a causa d’un problema amb l’entrada a l’Stade de France.

El partit entre anglesos i espanyols havia de començar a les 21 hores, però es va haver d’endarrerir –en un primer moment– a les 21.15. No obstant, es va acabar marcant l’hora d’inici a les 21.30 per tal de poder solucionar els problemes en l’accés a l’estadi.

Alguns aficionats del Liverpool sense entrada van aconseguir superar les tanques i accedir a l’Stade de France. La policia francesa va mirar d’identificar-los. Hi va haver llançament de gasos lacrimògens, i el germà i la dona de Matic (embarassada), defensa del club anglès, es van haver de protegir dins un restaurant. Finalment, ha començat la final a les 21:37, gairebé 40 minuts més tard de l’hora inicial.

Notícies relacionades

I tot i que majoritàriament els aldarulls van estar ocasionats pels aficionats del Liverpool, també informen que no van ser els únics responsables del retard. Alguns ciutadans francesos van anar a l’Stade de France i van intentar assaltar els seguidors que s’havien desplaçat fins a París, i també van superar les tanques de l’estadi per accedir gratis a la final de la Champions.

El retard més gran en una final de Copa d’Europa va ser la tragèdia de Heysel el 1985, que es va saldar amb 39 persones mortes i el partit va començar amb 85 minuts de retard. Demà fa 37 anys d’aquest incident.