FUTBOL

Mor Mino Raiola després de no superar els problemes pulmonars

El poderós agent de futbolistes es trobava des de feia dies en estat crític en un hospital de Milà

El seu primer gran negoci va ser el traspàs de Bergkamp a l’Inter el 1993 i des d’aleshores ha destacat pel seu gran olfacte per als negocis i un estil atípic.

  • Llista de futbolistes representats per Mino Raiola

Mor Mino Raiola després de no superar els problemes pulmonars
3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mino Raiola, poderós agent de futbolistes, ha mort dissabte a la tarda tal com ha confirmat un missatge en el seu compte oficial de Twitter. El representant de Haaland, Pogba i Ibrahimovic, entre altres, ha mort als 54 anys al no poder superar els seus problemes pulmonars.

L’anunci ha arribat 48 hores després que es publiqués la notícia de la seva mort, que va ser desmentida dijous pel seu metge. «Estic indignat per les trucades de pseudoperiodistes que especulen sobre l’estat d’un home que lluita per sobreviure», va comentar el doctor Alberto Zangrillo a l’agència Ansa des de l’hospital de San Raffaele. «Enfadat perquè per segona vegada en quatre mesos m’han matat», deia dijous el compte oficial de Raiola, que ha anunciat l’òbit.

«Amb infinit dolor anunciem el traspàs del més carinyós i meravellós agent de futbol que hi ha hagut mai», ha indicat el comunicat després de la mort. «En Mino ha lluitat fins al final amb la mateixa força que posava a les taules de negociació per defensar els seus jugadors», i acaba demanant «respecte per la privacitat de la família i els amics en aquests moments de dolor»

Raiola tenia problemes pulmonars fins al punt que al gener va ser ingressat a l’Hospital de San Raffaele, de Milà, malgrat que després es van matisar en un comunicat en què es va indicar que a Raiola «se’l va sotmetre a controls mèdics ordinaris amb necessitat d’anestèsia. No hi ha hagut cap intervenció d’emergència».

Nascut el 1967 a Nocera Inferiore (Salern, Itàlia), havia militat en el juvenil de l’HFC Harleem després d’emigrar als Països Baixos sent un nen. Però de seguida es va passar a l’altre costat de la barrera. A la pizzeria familiar en la qual donava un cop de mà solia acudir el president del Haarlem. «Sempre li vaig dir que no entenia res de futbol. Un dia, ve a buscar-me i em diu: «Escolta, prova-ho tu mateix. Em va anomenar director esportiu». Es va adonar que si no hi havia diners pel mig la tasca era gairebé impossible i es va passar a l’àmbit de la representació. El seu primer èxit va ser el traspàs de Bergkamp a l’Inter el 1993, seguit del de Nevded, que acabaria sent Pilota d’Or, a la Lazio.

«Semblava un tio de ‘Los Soprano’»

Notícies relacionades

Llavors va començar a guanyar fama amb un estil atípic: en un món de corbates i roba de marca, era habitual que es presentés a les negociacions amb bermudes i xancletes o amb xandall. «Semblava un tio de ‘Los Soprano’», recordava Ibrahimovic que va pensar quan el va conèixer. «¿Vols ser el millor o presumir? T’has d’entrenar tres vegades més dur», li va etzibar Raiola, dient-li que seria el seu agent si canviava el seu Porsche per un Fiat i el Rolex per un rellotge normal.

No només es va posar a la butxaca Zlatan sinó també clients il·lustres com Robinho, Balotelli, De Ligt, Donnarumma o Moise Kean. Raiola era, després de Jorge Mendes, l’agent més famós del panorama futbolístic. Es va embutxacar 48 milions en l’adquisició de Pogba per part del Manchester United i 11,5 pel traspàs al Barça d’Ibrahimovic. Ara esperava tancar la comissió de l’any amb el traspàs del noruec Haaland, pel qual demanava 40 milions per a ell i 30 per al pare del davanter del Borussia Dortmund. Rafaela Pimenta, advocada que portava les negociacions de Raiola des que va ser hospitalitzat, serà ara l’encarregada de gestionar la mina d’or de Mino.

Temes:

Haaland