Futbol femení

Les claus del Barça-Wolfsburg d’anada de les semifinals de la Champions femenina

Les blaugrana tornen al Camp Nou a la recerca del bitllet a Torí davant un dels grans d’Europa

Les claus del Barça-Wolfsburg d’anada de les semifinals de la Champions femenina

FCB

2
Es llegeix en minuts

Queden dues parades per a Torí. La primera es divisa a l’horitzó, un Camp Nou que obre de nou les portes a les campiones d’Europa. La segona encara està una mica lluny al mapa, en concret a Alemanya, però ja hi haurà temps d’analitzar la tornada. El Wolfsburg arriba a Barcelona convertit en el rival a batre per un Barça que només pensa en una altra final europea i –per què no dir-ho– repetir èxit de la temporada anterior. Analitzem les tres claus de l’anada de les semifinals de la Champions que es disputaran aquesta tarda a partir de les 18.45 hores.

La velocitat, el punt fort del Wolfsburg

Les alemanyes són un dels equips més potents del continent en les transicions. Pressió alta i intensa a la sortida de pilota del rival, ràpides al contraatac i capaces de guanyar molt bé l’esquena de les laterals per arribar amb centrades al cor de l’àrea. Tenen talent i futbolistes joves per aplicar la seva idea, i al seu torn compten amb l’experiència de Popp i Pajor.

Tenint en compte que la zona central de la defensa del Barça és molt potent amb la dupla Irene Paredes-María León i la tendència de les laterals és projectar-se en atac, els espais entre línia defensiva i porteria poden convertir-se en un maldecap per a les de Giráldez. Si, a sobre, les centrals han de saltar a l’ajuda, el Barcelona haurà de construir un entramat defensiu molt solidari per harmonitzar moviments i no concedir gaires espais.

La pressió i les variants, la carta del Barça

L’equip que millor juga de tot Europa. La facilitat de mobilitat, afegida a la qualitat individual de les seves peces i la possibilitat de prendre decisions ràpides, converteixen el Barça en un equip molt diferencial. Igual que el Wolfsburg, surten a pressionar la sortida rival i, per tant, estan acostumades a partir amb el bloc alt, tot i que no solen trobar-se equips tan ràpids a la contra.

Notícies relacionades

La clau serà incidir pels costats, presumiblement amb Hansen i Rolfö i Pina als extrems. Amb bandes incisives, el Wolfsburg també haurà de tenir un ull posat a la rereguarda. Jonatan Giráldez també té l’opció d’Oshoala si les alemanyes avancen molt el bloc per aprofitar la velocitat de la nigeriana a l’esquena.

El factor ambiental

El Barça compta amb un desavantatge i és que disputa el xoc d’anada a casa, però alhora això el converteix en una condició a favor si el públic respon. Tenint en compte que les entrades estan esgotades i que l’afició blaugrana té ganes de disfrutar d’un bon futbol, tots els condicionants estan posats perquè el Camp Nou sigui una olla a pressió. El precedent davant el Madrid convida a l’optimisme, i tenint en compte que el Wolfsburg va eliminar el Barça fa dues temporades, entre els culers hi haurà també ganes de revenja, una cosa que jugarà a favor de les catalanes.