Crisi a l’RCDE Stadium

Josep Maria Durán dimiteix com a conseller delegat de l’Espanyol

El dirigent deixa el club a causa de discrepàncies amb Chen Yansheng

Josep Maria Durán dimiteix com a conseller delegat de l’Espanyol

RCDE

2
Es llegeix en minuts

Al RCDE Stadium no tenen ni una setmana tranquil·la. Si no és per l’aspecte esportiu, l’entitat blanc-i-blava és notícia per allò que passa als despatxos. L’Espanyol ha anunciat que Josep Maria Durán, conseller delegat del club, marxa. Segons ‘La Grada’, que va avançar la notícia, la sortida es deu a discrepàncies amb Chen Yansheng, el president.

Durán estava vivint la segona etapa a l’Espanyol després d’arribar a l’entitat a finals de desembre del 2019. El seu adeu es deu a discrepàncies amb la manera de gestionar l’entitat de Chen Yansheng i deixa molts interrogants sobre el futur de l’equip blanc-i-blau, ja que ell era qui negociava amb l’exdirector esportiu del Barça Ramon Planes perquè fos el nou director esportiu periquito. L’adeu de Durán obre la porta a molts escenaris, com la continuïtat de Rufete. Planes, a més, compta amb altres ofertes que l’allunyen de l’òrbita blanc-i-blava.

Segons el comunicat de l’entitat blanc-i-blava, «el consell d’administració anomena nou CEO de l’entitat l’actual conseller i subdirector general, Mao Ye. Aquesta decisió s’emmarca en els plans de desenvolupament de l’entitat del president Chen Yansheng i del consell d’administració. Després de sis anys en què s’ha aconseguit estabilitzar econòmicament i patrimonialment el RCD Espanyol, el màxim mandatari periquito considera necessari un canvi en el model de gestió del club».

I afegeix el comunicat: «En línia amb aquest objectiu, el president participarà de forma directa amb el nou CEO, Mao Ye, en la planificació estratègica de la pròxima campanya, impulsant canvis que accelerin el creixement futur del club».

Chen Yansheng, efectivament, es vol implicar-se de forma més directa en la gestió del club blanc-i-blau un cop el seu primer objectiu, l’estabilitat econòmica i institucional, està assegurat. I ho farà de la mà de Mao Ye, que ha exercit com el seu traductor des de la seva arribada i ve a ser la seva extensió dins el club. Mao Ye és el quart director general de l’era Chen després de Ramon Robert, Roger Guasch i Durán.

El club no es ven

Notícies relacionades

La notícia ha saltat després de conèixer que el president Chen no ha accedit a vendre el club després de comptar amb una oferta d’inversors nord-americans. El màxim mandatari periquito considera que l’oferta és massa baixa i ha decidit fer-se enrere. Segons van informar des de ‘La Grada’, la compra del club era a terminis, cosa que no va agradar a la cúpula directiva actual. Chen Yansheng no es planteja vendre el club a curt termini.

Sobre el paper, la sortida de Josep Maria Durán dona més poder a la figura de Rufete, tot i que s’hauran de veure els pròxims moviments des de la propietat.