Bon pronòstic

Nani Roma revela que pateix un càncer de bufeta

El guanyador del Dakar en motos i cotxes, de 50 anys, se sotmetrà a tractament a la Vall d’Hebron

Nani Roma revela que pateix un càncer de bufeta
1
Es llegeix en minuts
EFE

El pilot espanyol Nani Roma, vencedor del ral·li Dakar tant en cotxes com en motos, ha anunciat aquest dijous en un comunicat que pateix un tumor a la bufeta «tractable i amb bon pronòstic».

«Soc Nani Roma i volia informar-te que m’han detectat un càncer tractable i amb bon pronòstic. Estic bé i animat, sent conscient que després d’enfrontar-me a molts reptes, ara he de centrar-me en el més important de tots», explica el pilot barceloní, que se sotmetrà a un tractament de quimioteràpia a l’hospital de la Vall d’Hebron.

Segons el comunicat, Roma, de 50 anys, va acudir al metge fa uns dies afligit d’un dolor «inusual» a l’esquena, va ser sotmès a diferents proves i va ser llavors quan se li va detectar el tumor.

«L’11 de març Nani Roma va ser sotmès a la resecció transuretral d’una lesió vesical a l’Hospital Universitari Dexeus de Barcelona. Tot i que és infreqüent que una persona jove, sana i no fumadora desenvolupi un tumor de bufeta, les troballes de les proves radiològiques i l’estudi histològic van confirmar la presència d’una lesió neoplàstica», explica el doctor José Placer.

El tractament

Després del diagnòstic, el pilot de Folgueroles (Osona, Barcelona) començarà un tractament de quimioteràpia a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona.

Els doctors Joan Carles Galcerán, especialista en oncologia, i Albert Carrión, especialista en urologia, realitzaran el seguiment de la malaltia que, segons insisteix Roma, és «inusual» per a la seva «condició i edat».

En qualsevol cas, el pilot precisa que el diagnòstic de l’equip mèdic «és bo» i que, després del tractament, una nova operació i un període de recuperació, confia a «tornar al seient» del seu Hunter «amb més ganes que mai».

Notícies relacionades

El pilot, que haurà d’estar allunyat de la competició «una temporada» encara indefinida, està desenvolupant al costat del seu entrenador i els metges del CAR de Sant Cugat un pla d’entrenament i nutrició per mantenir la força i la motivació durant aquest període d’inactivitat.

«Desafortunadament, la vida de vegades ens dona sorpreses desagradables, però sé que estic envoltat de la millor família i amics», conclou Roma, qui espera compartir «bones notícies ben aviat». 

Temes:

Càncer Dakar