ELX - VALÈNCIA (0-1)

El València allarga la bona ratxa al guanyar un Elx fluix

Un gol de Gonçalo Guedes al començament de la segona meitat serveix al conjunt xe per emportar-se tres punts que haguessin acostat a la permanència als il·licitans

2

Un gol del portuguès Gonçalo Guedes en els primers minuts de la segona part ha permès el València vèncer a Elx (0-1) i allargar la seva bona dinàmica de resultats contra un rival que s’ha allunyat de la seva millor versió i que haurà d’esperar per assegurar la permanència.

Després d’un primer temps equilibrat i sense gairebé ocasions, el gol del València ha dinamitzat el joc i els dos equips han disposat de clares ocasions per marcar, però la falta d’encert dels atacants i el VAR han impedit que el marcador es tornés a moure.

El partit ha començat amb un ritme intens per part de l’Elx, tot i que la resposta del València, en una acció a pilota aturada, no ha pogut ser més contundent.

Guillamón, després d’una deixada de Maxi Gómez, ha marcat a plaer per culminar una acció d’estratègia del conjunt valencià.

Després de concedir inicialment el gol, el col·legiat, a instàncies del VAR, ha revisat l’acció i el gol ha quedat finalment anul·lat per un fora de joc mil·limètric del jugador valencià del planter.

L’Elx ha intentat reaccionar monopolitzant la possessió de la pilota, però el València, ben plantat, no ha concedit la més mínima opció de posar en perill la seva porteria.

Igualtat sobre la gespa

El partit s’ha anat equilibrant amb el pas dels minuts, sobretot en el mig camp, sense que els davanters tinguessin gairebé protagonisme.

Elx i València han estat més pendents de vigilar el rival i de no cometre errors que de buscar la porteria contrària per a desesperació dels jugadors més creatius.

La millor ocasió ha arribat de manera inesperada després d’un error de Mascarell, que no ha controlat una pilota senzilla que ha permès Guedes encarar la porteria de Badia, però el fort xut del portuguès no ha trobat porteria.

El segon temps ha arrencat amb una mala notícia per al València, que ha perdut per lesió a Diakhaby. No obstant, no ha tingut temps per lamentacions l’equip de Bordalás, ja que tot just uns segons després un pas de Soler a l’esquena de Mojica ha sigut aprofitat per Guedes per batre en semifallada Badía.

El gol ha deixat atordit l’Elx, i l’ha pogut rematar un minut després Maxi Gómez, però l’uruguaià s’ha adormit i ha permès la defensa local avortar l’ocasió de gol.

A poc a poc el conjunt il·licità s’ha recompost i ha aconseguit crear la primera ocasió amb un xut de Morente que la defensa ha desviat a córner.

Poc després, el col·legiat ha anul·lat un gol a Roco per un clar fora de joc. L’Elx s’ha encoratjat amb els canvis i ha estat a prop de l’empat en accions de Pere Milla, Morente i Josan.

[if IE 9]>

El València, que ha guanyat dinamisme amb els canvis, ha disfrutat també de més espais i ha estat a prop de la sentència en rematades clares de Txérixev i Maxi Gómez.

L’Elx, malgrat que ha perdut per vermella directa Mojica en els últims minuts, ha intentat buscar l’empat amb joc directe fins al final, però el València, malgrat els conflictes, ha resistit i ha sabut protegir l’avantatge.