NOVÈ TÍTOL DEL LIVERPOOL

La nit més nefasta de Kepa a la final de la Carabao Cup

• El porter espanyol del Chelsea va sortir en l’últim minut de la pròrroga per a la tanda de penals, en què no va parar ni un sol xut del Liverpool i va fallar el 22è i últim

Glyn Kirk / AFP

1
José María Expósito

Les coses difícilment li podrien haver sortit pitjor a Kepa Arrizabalaga a la final de la Carabao Cup. Aquest diumenge el porter espanyol del Chelsea va ser suplent, però va sortir en l’últim minut de la pròrroga per fer valer la seva condició de parapenals. Però a Thomas Tuchel la decisió li va sortir malament. El Liverpool va encadenar 11 llançaments anotats, mentre que el Chelsea va arribar a 10. L’11è el va llançar Kepa i ho va fer al cel de Wembley. La Copa de la Lliga se’n va anar a Anfield.

La final va acabar amb 0-0 després de 120 minuts en què hi va haver tres gols anul·lats (a Matip, Havertz i Mount) i en què els porters dels dos equips, Mendy pels ‘blues’ (davant el seu compatriota Sané) i Kelleher pels ‘reds’, van firmar intervencions de mèrit. Però a mesura que la pròrroga avançava sense que es mogués el marcador, es va veure Kepa ajustar-se els guants, senyal que sortiria. Tuchel va fer cas de les estadístiques, que diuen que el porter espanyol atura més penals que el senegalès, rellevat en el minut 119 com si es tractés d’handbol.

Però la jugada no va sortir bé. Si durant 120 minuts ningú havia sigut capaç de marcar un gol legal, en la tanda ningú fallava. Els 20 jugadors de camp van encertar, cosa que va deixar el títol a les mans (i els peus) dels porters. L’irlandès Kelleher no va fallar el seu, però el llançament de Kepa va ser més propi de Twickenham i el Sis Nacions que d’un partit de futbol.

Liverpool, 9 - Manchester City, 8

No és la primera vegada que un porter espanyol es troba en una situació així. David de Gea va viure una tanda igual de dolenta a l’última final de l’Europa League, en què no va poder aturar ni un llançament i va fallar l’11è del Manchester United, cosa que va donar el títol al Villarreal. Aquest diumenge l’error de Kepa va brindar al Liverpool la seva novena Copa de la Lliga, després de quatre anys de domini del Manchester City (8 en total).