La ressaca de l’Europa League

De Gea, el porter de pega: cinc anys sense parar un penal

  • Les xarxes es burlen del porter del United després d’una tanda increïble en què no va aturar cap dels 11 penals i va fallar el seu, cosa que va donar el títol al Vila-real 

  • Els 40 últims penals que li van llançar al madrileny van acabar en gol (25 en temps reglamentari i 15 en tandes). No n’atura cap des del 2016. 

Europa League Final - Villarreal v Manchester United

Europa League Final - Villarreal v Manchester United / Maja Hitij / Reuters (Pool via REUTERS)

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La seva fama d’estar sempre de pega li ve de lluny. És cert que va tenir èpoques daurades amb parades sensacionals que el van portar a ser considerat un dels millors porters del món, però en els últims temps David de Gea sol acaparar més l’atenció per les seves nits desafortunades, amb més pes de les desgràcies que de les heroïcitats.

Aquesta llegenda es va engrandir sense remei a Gdansk, on va ser el protagonista principal de la increïble tanda que va coronar el Vila-real com a campió de l’Europa League. El porter madrileny, de 30 anys, no va parar ni un dels 11 penals que li van xutar i va fallar el seu, cosa que va donar el títol al submarí groc. 

Xuleta sense efecte

Va ser la primera tanda de tota la història de les competicions europees sense una sola fallada en els primers 21 llançaments. Gerard Moreno, Raba, Alcácer, Alberto Moreno, Parejo, Moi Gómez, Albiol, Coquelin, Mario Gaspar, Pau Torres i Rulli. Onze d’onze per al Vila-real. A la dreta, al centre, a l’esquerra. De Gea no va poder fer res per aturar els penals del campió, malgrat que tenia una xuleta a la tovallola amb algunes indicacions de cada llançador.

Amb prou feines va tocar un xut, el d’Alcácer. Rulli tampoc va estar gaire encertat en els xuts del United, tot i que sí que va endevinar diversos llançaments. El porter argentí, en canvi, sí que va transformar el seu penal. De Gea no pot dir el mateix. El madrileny no atura un penal en un partit oficial des del 23 d’abril del 2016 (contra l’Everton a FA Cup). Des d’aleshores li han llançat 40 penes màximes (25 en temps reglamentari i 15 en tandes de desempat) i les 40 van acabar en gol. 

El pitjor del Mundial

El rostre de l’exporter de l’Atlètic a l’agafar la pilota per afrontar el penal ja denotava preocupació. Al veure que el seu xut el detenia Rulli es va quedar gelat. Tres companys el van anar a consolar. Novament en un moment clau li va sortir creu. Més d’un va recordar el Mundial de Rússia, en què va acabar com a pitjor porter del campionat amb una sola parada en quatre partits, una pròrroga i una tanda de penals.

Espanya va caure contra Rússia a vuitens i Akinfeev, el porter rival, va aturar dos penals i va ser elegit millor futbolista del partit. El porter que va deixar Casillas a la banqueta a l’Eurocopa del 2016 tornarà a ser amb la selecció a l’Eurocopa, que començarà l’11 de juny. Luis Enrique el va incloure a la llista, tot i que el més probable és que la titularitat sigui per a Unai Simón.

La reacció d’Edurne

Notícies relacionades

Les xarxes no van perdonar el seu infortuni i van aportar tota mena de burles, mems i algun comentari lamentable en al·lusió a la seva parella. «De Gea va gastar tota la sort de la resta de la seva vida el dia que es va creuar amb Edurne», «Per fi De Gea li dona una copa a Espanya» o «El tonto del marit de l’Edurne ha fallat un penal», van ser algunes de les floretes.

L’allau de comentaris va portar l’artista a intervenir. «I una vegada més, avui es demostra que hi ha molt a fer en la societat per lluitar contra el masclisme», va afirmar la cantant.