A BUSCAR EL PRIMER TRIOMF DE L’ANY

L’Espanyol encara el Sevilla animat per la imatge del derbi

  • Moreno demana «un ambient semblant» al de la visita del Barça per aconseguir un triomf que es resisteix en aquest 2022

  • Fa 10 jornades que el conjunt sevillà, segon classificat i equip menys golejat de la Lliga, està invicte

L’Espanyol encara el Sevilla animat per la imatge del derbi

RCDE

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El derbi va acabar en desengany la setmana passada després que en l’últim sospir Luuk de Jong impedís a l’Espanyol sumar el seu primer triomf davant el Barça a Cornellà. Passats uns dies, haver tingut contra les cordes els blaugrana serveix als blanc-i-blaus com a impuls anímic per mirar de trencar un malastruc que dura el que va de 2022. La visita del Sevilla, l’únic equip que aguanta el pols per la Lliga al Madrid, és un repte majúscul, però també una ocasió per aconseguir un canvi de dinàmica.

«Necessitem un ambient semblant al del derbi, del qual em quedo sobretot amb la comunió de la grada amb l’equip», va dir aquest dissabte Vicente Moreno, satisfet amb el ritme de venda d’entrades per al partit de sobretaula. No guanya l’Espanyol des del 31 de desembre, a Mestalla. Malgrat les bones sensacions del derbi, les xifres reflecteixen una altra realitat: dos punts dels últims 15 possibles i 20 gols encaixats en els últims nou partits de Lliga, massa per a un bloc que s’havia fet fort des de darrere. 

Moreno adverteix de la dificultat del rival: «Està lluitant per la Lliga, això són paraules majors». Però no llança la tovallola: «Hem d’insistir i tenir aquesta sort que de vegades et porta a guanyar. Crec que trobarem la victòria perquè la mereixem des de fa temps. A tots els equips els arriba una ratxa de partits sense guanyar. Sense anar més lluny, el Sevilla fa poc també va passar per una ratxa així».

El míster no podrà comptar amb Nico Melamed i Manu Morlanes, tots dos expulsats en el derbi i el segon, a més, amb molèsties. També serà baixa per motius físics David López.

La ratxa sevillana

Notícies relacionades

Pitjor encara ho té Julen Lopetegui. El Sevilla té les baixes de Montiel, Rekik, Lamela i Suso. Koundé apunta el lateral dret amb Gudelj o Fernando com a centrals, malgrat que Jesús Navas va tornar a tenir minuts dijous després de tres mesos de baixa. L’acabat de fitxar Martial és una de les atraccions del xoc, com Tecatito Corona, tot i que surt d’una petita lesió muscular.

Lopetegui diu no fiar-se d’un Espanyol que «juga molt bé» i al qual «costa una barbaritat guanyar-lo». Però més temible és el seu equip, segon classificat a 4 punts del Madrid, el menys golejat de la Lliga (16 gols) i que porta 10 jornades invicte. Aquest 2022, només ha anat una vegada per sota al marcador. A més, els sevillans es van emportar la victòria en les seves tres últimes visites a l’Espanyol, sempre deixant la seva porteria a zero.