ELS PROBLEMES DEL CAMPIÓ

L’Atlètic ven unitat en plena crisi del cholisme

  • Simeone revela que va menjar amb Gil Marín i Berta per apaivagar els rumors d’un distanciament entre directiva i tècnic

  • Gil Marín visita l’entrenament matalasser abans de viatjar a Pamplona i commina la plantilla a guanyar «una Lliga de cinc equips»

L’Atlètic ven unitat en plena crisi del cholisme

Fernando Alvarado / Efe

3
Es llegeix en minuts
José María Expósito

En la recomanable sèrie ’Simeone: Viure partit a partit’ el tècnic de l’Atlètic de Madrid s’obre en canal per mostrar la seva forma d’entendre el futbol i la vida. Al llarg de sis capítols es pot veure el preparador argentí guanyar, perdre, trepitjar, ser trepitjat, riure, plorar... ‘El Cholo’ obre les portes de casa seva per mostrar orgullós a la seva família, als seus tres fills futbolistes i a les seves dues petites que (gairebé) aconsegueixen fer-lo oblidar del futbol. Però, tot i que el fil de la sèrie és la Lliga guanyada la temporada , no apareixen imatges del vestidor, una zona vetada fins i tot per a les càmeres del seu propi panegíric. 

Per això va sorprendre encara més l’aparició ahir al Cerro del Espino, en l’últim entrenament abans de viatjar a Pamplona, de Miguel Ángel Gil Marín. El conseller delegat del club va arengar la tropa blanc-i-vermella perquè, malgrat la concatenació de mals resultats, no abaixi els braços. 

La relació amb Andrea Berta

El màxim accionista del club va estar 20 minuts amb la plantilla. «S’ha de guanyar aquesta Lliga de cinc equips», els va dir, segons ‘As’, amb referència a la lluita amb el Betis, el Barça, la Reial Societat i el Vila-real per dos llocs de Champions. «És una Lliga de 14 jornades, confio en tot el grup i tenim millor equip que la resta. Però hem de demostrar-ho», els va arengar. Una ‘gilina’ en tota regla, però més enllà de l’arenga al grup cal llegir el recolzament de la directiva a l’entrenador, una mica en dubte en els últims dies.

En les últimes hores havia deixat anar el suposat descontentament del tècnic per la falta de confiança cap a ell del director esportiu, Andrea Berta. I, de retruc, un recolzament més explícit de Gil Marín. Aquest recel vindria generat pel rebuig de Simeone a alguns dels reforços plantejats per Berta, jugadors en l’òrbita de Jorge Mendes, representant també d’un Joao Felix obertament enfrontat ja amb el seu entrenador, malgrat que apunta a titular a El Sadar, i de Nuno Espírito Santo, un dels molts noms que sonen com a possible relleu (Ernesto Valverde, Marcelo Gallarado, Simone Inzaghi, Luis Enrique...).

Confiança plena

Així que la consigna d’ahir va ser la unitat. El dinar d’ahir entre tots tres (Gil, Berta i Simeone) no va ser casual, com tampoc la visita del conseller delegat a la plantilla ni la seva posterior carta oberta a l’afició: «Confio plenament en la nostra plantilla i en el nostre cos tècnic, junts traurem aquest repte endavant».

Notícies relacionades

La derrota davant el Llevant, cuer, va ser la punta per a un equip que fa setmanes que va a la deriva. Els gols de Mario Hermoso en els minuts finals davant el València i el Getafe van impedir que la caiguda fos encara més dura, però els vigents campions ocupen la cinquena plaça. «Crec cegament en els futbolistes que tinc, estic segur que trauran això endavant», va dir ahir el tècnic.

Si estem assistint als últims dies del cholisme és un assumpte gairebé tabú. «Tinc l’oportunitat d’estar en un gran club, on m’agrada estar i vull estar-hi, on miro al futur mirant de solucionar les situacions que passen en el present», va afegir Simeone, una d’aquestes frases que tots retorcen a la recerca d’una pista sobre el seu futur, que no s’aclareix partit a partit.