Lliga: Atlètic-Llevant (0-1)

El cuer guanya en el Metropolitano i confirma la deriva atlètica

Un gol de Melero a l’inici de la segona part va resoldre el partit davant un Atlètic que ni tan sols va tenir èpica per mirar de remuntar el partit davant un bon Llevant.

El cuer guanya en el Metropolitano i confirma la deriva atlètica

EFE/Juanjo Martin

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El cuer es va endur un triomf del Metropolitano amb una tranquil·litat inaudita per la forma en què arribava. Els granotes no van patir en defensa, per més que portin 50 gols encaixats, mentre que la defensa atlètica va tornar a ser una ruleta russa amb desajustos constants dels seus centrals. En un d’aquests Melero va marcar el gol de la victòria davant un Atlètic que segueix a la deriva.

L’Atlètic i el Llevant s’enfrontaven en partit corresponent a la jornada 21 de Lliga. Un partit ple de dubtes per part dels dos equips. Del costat Atlètic la pèrdua de la seva identitat defensiva ha convertit els partits en una muntanya russa. Del costat granota, l’equip està pràcticament descendit i juga amb la dignitat que la situació li permet i esquivant la seva enorme nòmina de baixes.

Va començar dominant l’Atlètic, però sense crear ocasions clares. Amb el pas dels minuts els visitants es van anar deixant anar i van començar a apropar-se a l’àrea d’un Oblak que va recuperant sensacions. Roger va tenir la primera i De Frutos la més clara, en un mal rebuig de Giménez que li va permetre plantar-se davant l’eslovè, que va treure una bona cama. A l’àrea contrària generaven perill les aparicions de Marcos Llorente i Lemar va tenir una oportunitat meridiana quan finalitzava la primera part que va enviar molt amunt. De Paul, que estava amonestat des dels primers compassos, hauria d’haver vist una segona groga per una puntada de peu a deshora, però l’àrbitre se la va estalviar davant el justificat enuig del Llevant. Empat merescut i més entretingut del que deixava endevinava el marcador.

Notícies relacionades

La segona part va començar picant. Als 53 minuts Melero coronava una jugada deliciosa del Llevant, que armava jugades amb una convicció impròpia d’un cuer. En aquest cas van sortir tocant des d’enrere fins plantar el centrecampista a l’àrea atlètica, on va afusellar Oblak. Minuts després Munuera xiulava penal, però en l’origen de la jugada Marcos Llorente era en fora de joc, per la qual cosa va ser anul·lada pel VAR. Els granotes estaven còmodes a la gespa i més encara en el marcador. A l’Atlètic, amb una defensa porosa en la qual és molt fàcil filtrar-se, li tocava pujar un altre vuitmil. I va poder ser pitjor si a l’hora de partit De Frutos encerta en una altra ocasió que va salvar Oblak.

Va treure l’artilleria Simeone, amb Luis Suárez i Joao Félix, i va contestar Lisci amb dos punyals com Morales i Dani Gómez. Venia un final de partit amb molt vertigen. I no obstant no va passar res. L’Atlètic no va xutar entre els tres pals. Ni va dominar ni va crear sensació de perill a un Llevant que estava còmode en el partit i amb el marcador de cara. Ni tan sols els set minuts de prolongació van servir als matalassers per collar els granotes, per més que van marcar un bon gol de Correa de tisora, però el gol va ser anul·lat per una falta prèvia de Giménez a Càceres. Fins i tot Oblak va acabar rematant de cap una falta a l’àrea visitant per acabar el partit, que va acabar amb un triomf final amb suficiència del cuer al Metropolitano amb una bona lectura del seu entrenador.

FITXA: ATLÈTIC 0– LLEVANT 1