Poques aparicions

La tennista Peng Shuai assisteix a una prova de Pequín 2022 amb el president del COI

L’esportista va acusar de violació un dirigent del seu país, però després se’n va desdir

La tennista Peng Shuai assisteix a una prova de Pequín 2022 amb el president del COI

REUTERS/Fabrizio Bensch

1
Es llegeix en minuts

La tennista xinesa Peng Shuai, en una situació personal que preocupa des de novembre després d’haver acusat de violació un exdirigent xinès, va assistir dimarts a una prova de Pequín-2022 en companyia del president del Comitè Olímpic Internacional (COI), Thomas Bach.

En les imatges retransmeses per l’emissora oficial olímpica OBS, Peng i Bach van parlar durant la final de la categoria d’esquí acrobàtic ‘big air’, en la qual la xinesa Eileen Gu va aconseguir la medalla d’or.

Esborrat a les xarxes

La situació de l’extennista genera moltes preguntes des que va acusar a través de les xarxes socials un exdirigent del Partit Comunista d’haver-la violat, al·legacions que actualment nega.

Després d’aquestes acusacions, que ràpidament van ser esborrades de les xarxes xineses, l’antiga número u mundial de dobles va desaparèixer de l’esfera pública durant tres setmanes, decisió que provocar molta inquietud, fins que va reaparèixer el 21 de novembre en una videoconferència amb Thomas Bach.

Entrevista amb ‘L’Équipe’

Des d’aleshores, cada una de les seves escasses aparicions públiques és examinada al detall, malgrat les seves declaracions assegurant que mai ha «desaparegut» i negant haver patit una agressió sexual.

Notícies relacionades

Dilluns, en una entrevista amb el diari esportiu francès ‘L’Équipe’, la tennista va revelar que va sopar dissabte amb Thomas Bach en la que se suposa que va ser la primera trobada presencial amb ell des que va esclatar l’escàndol.

També va explicar que havia assistit dissabte al torneig olímpic mixt de cúrling i que li agradaria acudir a la competició de patinatge artístic.