Polèmic cas

La tennista xinesa Peng Shuai manté que no es van produir abusos sexuals

En una entrevista amb ‘L’Équipe’, l’esportista diu que confia que el cas es «deixi de tergiversar» | La WTA sospita que la tennista podria no estar expressant-se amb llibertat

La tennista xinesa Peng Shuai manté que no es van produir abusos sexuals
2
Es llegeix en minuts

La tennista xinesa Peng Shuai va negar haver sigut objecte d’abusos sexuals i va assegurar que la manera com es van interpretar les seves publicacions a les xarxes socials va ser un «gran malentès», i que «mai va desaparèixer».

Peng va fer les declaracions en una entrevista amb el diari esportiu francès ‘L’Équipe’, la primera que concedeix a un mitjà occidental després de revelar a les xarxes socials xineses el novembre passat que va mantenir durant anys un intermitent idil·li amorós amb l’ex vice primer ministre xinès Zhang Gaoli, a qui va acusar d’haver abusat sexualment d’ella en una ocasió.

Qualsevol menció a la relació de Peng i Zhang està completament censurada a la Xina, i els dubtes sobre si actua o no sota coacció van provocar que la WTA decidís al desembre suspendre els tornejos que celebra al país asiàtic.

«Mai he dit que m’assaltés sexualment», diu Peng a l’entrevista.

Segons la tennista, ex número 1 en dobles, el text que va publicar a la xarxa social Weibo al novembre va generar «un gran malentès» a l’exterior, i ara confia que el cas es «deixi de tergiversar».

«Espero que es deixi de donar bombo a això», indica Peng.

La tennista afegeix a l’entrevista que va esborrar la publicació posteriorment perquè va voler, i que en cap moment va desaparèixer.

«La meva vida privada, els meus sentiments, no s’han de barrejar amb la política o l’esport», clama Peng, que també revela que dissabte passat va sopar amb el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, trobada durant la qual van parlar sobre els «plans de futur» de la jugadora.

Peng va concedir l’entrevista sota la condició que es fes en xinès i que es publiqués a internet sense la possibilitat de deixar comentaris, assegura el diari hongkonguès ‘South China Morning Post’.

Fins ara, la WTA continua sense refiar-se que la tennista pugui expressar-se amb llibertat o que no estigui sent coaccionada.

Des que va esclatar el cas, l’esmentada organització ha assegurat que els vídeos en què se la podia veure i les seves converses telemàtiques amb Bach no alleugen «les preocupacions» pel seu benestar o per la seva capacitat per comunicar-se «sense censura i coercions».

Notícies relacionades

Peng «va desaparèixer» el 2 de desembre després d’acusar l’ex vice primer ministre xinès Zhang Gaoli d’abusar d’ella sexualment fa tres anys.

Fins que va aparèixer a finals de novembre en una trucada telemàtica amb Bach –en la qual assegurava que es trobava bé a casa seva, a Pequín–, només mitjans afins al Govern xinès havien mostrat imatges d’ella a la xarxa social Twitter, completament censurada al país asiàtic.