ESPANYA – UCRAÏNA (4-1)

Espanya acomiada Ortiz amb un bronze a l’Europeu de futbol sala

  • La selecció, que no ha baixat del podi en les 12 edicions disputades, s’imposa a Ucraïna per 4-1 en el partit pel tercer lloc

  • El tancament del Barça deixa la Roja amb un rècord de 215 internacionalitats i quatre Europeus en el seu palmarès

Espanya acomiada Ortiz amb un bronze a l’Europeu de futbol sala

UEFA

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La selecció espanyola ha conquerit aquest diumenge a Amsterdam el bronze a l’Europeu de futbol sala. En l’últim partit de Carlos Ortiz, el jugador que més vegades ha defensat la samarreta d’Espanya, ‘la Roja’ s’ha imposat a la revelació del torneig, Ucraïna (4-1). Portugal i Rússia disputen aquesta nit la final.

La derrota davant Portugal en semifinals, la tercera consecutiva contra els lusitans en grans tornejos, va frustrar un comiat millor per al tancament madrileny del Barça, de 38 anys, que no va poder sumar el seu cinquè Europeu. Però s’acomiadarà des del podi, com mereix un jugador de la seva talla (215 internacionalitats després de 15 anys amb la selecció), que també ha sigut dues vegades subcampió del món i que ho ha guanyat tot a nivell de clubs en la seva etapa a l’Inter Movistar.

Precisament Ortiz va donar l’assistència de l’1-0. Una sacada lateral la va rematar magistralment Mellado amb un xut imparable per a Tsypun (m. 11). Un gol que arribava en el millor moment, quan el partit havia embogit després d’un inici de domini espanyol i semblava que qualsevol podia marcar. Dídac va haver d’anar-se’n a la banqueta després de fer una parada miraculosa en la qual es va emportar un cop a la mà i Jesús Herrero va haver d’ocupar la porteria del Barça.

El porter espanyol gairebé marca des de la seva porteria quan el seu llançament se’n va anar al pal just abans que Cherniavskyi empatés el marcador al Ziggo Dome (m. 17). Per sort per a Espanya, un minut després Solano va tornar a desnivellar el partit amb un gran cop amb l’esquerra (m. 18).

L’estratègia sentencia

Notícies relacionades

Ucraïna, que va lluitar fins al final en semifinals contra Rússia en un duel amb molt de morbo, no pensava rendir-se en el duel pel bronze, però Espanya va saber patir fins que una altra jugada d’estratègia va permetre a Boyis marcar el 3-1 (m. 31). Amb Ucraïna a la desesperada, atacant sense porter, Ortiz va posar el fermall al partit (i a la seva carrera) amb un robatori providencial que va permetre a Adolfo marcar a plaer el 4-1 (m. 32).

Espanya mai havia encadenat dues edicions sense guanyar l’or, però almenys es manté com l’única selecció que ha pujat al podi en les 12 edicions disputades (7 ors, dues plates i tres bronzes).

Temes:

Futbol sala