Futbol

Els clubs reben els primers 400 milions de l’acord de la LaLiga i CVC

El pagament arriba després que la Unió Europea hagi donat el vistiplau a l’aliança entre LaLiga i el fons d’inversió

Els clubs reben els primers 400 milions de l’acord de la LaLiga i CVC
1
Es llegeix en minuts

LaLiga va anunciar aquest dimecres en una nota de premsa que els primers 400 milions d’euros del seu acord amb CVC han arribat aquest dijous als clubs signants de l’acord, tots els de Primera i Segona Divisió tret del Reial Madrid, el Barcelona, l’Athletic i l’Eivissa.

Tal com va avançar aquest dimecres El Periódico de España, l’arribada del primer pagament del fons d’inversió era imminent després que la Comissió Europea donés el vistiplau a l’aliança segellada per LaLiga i CVC el 10 de desembre.

Aquest era l’últim escull legal abans que arribessin aquests 400 milions d’euros. De fet, l’abonament estava previst abans que s’acabés el 2021, però la burocràcia dels òrgans de la competència comunitaris ho han ajornat fins aquest dimecres.

LaLiga informa a més que l’1 de febrer hi haurà un segon pagament de 298 milions d’euros, després de la formalització efectiva de LaLiga Group, la societat conformada amb CVC, que tindrà el 8% del capital d’aquesta a canvi de la seva inversió de 1.994 milions d’euros.

Projectes

Notícies relacionades

Amb els diners rebuts, els 38 clubs que es van adherir a l’acord podran començar a invertir en la millora de les seves infraestructures i el desenvolupament de projectes de digitalització i internacionalització. A aquests conceptes es destina el 70% del total dels diners rebuts.

Segons LaLiga, això «els permetrà aconseguir un avançament de 20 anys en els processos de modernització de l’organització». Un pla, en tot cas, que segueix a l’espera de què passi als jutjats, ja que el Reial Madrid, l’Athletic i el Barcelona han denunciat davant la justícia un acord que consideren il·legal.

Temes:

LaLiga Futbol