Copa del Rei: Reial Societat - Atlètic (2-0)

La Reial Societat tomba el pitjor Atlètic de l’era Simeone

Els donostiarres van donar una lliçó als blanc-i-vermells, que ofereixen símptomes preocupants sense recursos en atac i amb una defensa lamentable.

La Reial Societat tomba el pitjor Atlètic de l’era Simeone

@RealSociedad

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

La Reial Societat va eliminar de la Copa l’Atlètic, al qual a més va deixar tocat, si no enfonsat, en un partit en què va poder golejar els blanc-i-vermells. L’any que millor plantilla té Simeone, pitjor equip té l’Atlètic. La derrota no va ser golejada perquè els d’Imanol no van estar encertats. Una cosa que han d’agrair els matalassers.

Va arrencar el partit abans del xiulet inicial. Un centenar d’aficionats donostiarres van rebre als autobusos de l’Atlètic amb llançament de pedres, ampolles i de tot. Fet que va acabar provocant la ruptura del vidre del vehicle en el qual venien els treballadors blanc-i-vermells. Un despropòsit que no va poder evitar l’Ertzaintza perquè no acompanyava durant l’apedregada el bus del club madrileny, fet que va generar un enuig monumental de Simeone. A propòsit d’incidents, minuts abans s’havia publicat que el Benito Villamarín estarà dos partits tancat pel llançament d’un pal que va impactar el sevillista Jordán i va provocar l’ajornament del partit.

Defensa de paper

El partit a Anoeta va complir les expectatives. Els locals van ser molt superiors i van dominar la primera part amb suficiència. La sensació de domini dels bascos es va tallar amb un xut al pal de Carrasco que va tallar la respiració de l’afició txuri-urdin. Però el futbol va fer justícia quan en el minut 32 Januzaj va penalitzar una vegada més la vulnerabilitat per alt de la defensa atlètica, amb una rematada que va tocar el pal i va entrar. La Reial treia rèdit del seu domini en la primera meitat. L’Atlètic, mesquí una vegada més en el seu plantejament, veia penalitzada la proposta conservadora de Simeone. Curiós que el pitjor Atlètic defensivament de la dècada del Cholo segueixi apostant per sortir a tancar-se enrere.

Notícies relacionades

I la semifinal es va complicar quan en l’inici de la segona part la Reial tornava a aprofitar un altre despropòsit defensiu, en aquest lloc de Felipe, per anotar el segon per mitjà de Sorloth. La sagnia blanc-i-vermella deixava els matalassers al caire de l’eliminació en un partit, un altre més, vergonyós en defensa i pobríssim en atac. Va mirar de tallar l’hemorràgia Simeone posant en joc Lemar, Cunha i Luis Suárez, però el problema d’aquest Atlètic no és de noms, és estructural.

L’Atlètic és una caricatura. Un equip que ha perdut l’ànima, la fe i, el més important, el futbol. La Reial Societat és just el contrari, un equip amb una dinàmica guanyadora i valenta en la qual tots els jugadors s’animen a sumar més del que s’espera d’ells. Justa classificació donostiarra. Merescuda eliminació atlètica.

FITXA: REIAL SOCIETAT 2 - ATLÈTIC 0