Tennis

Carreño i Badosa avancen i Sorribes s’acomiada de l’Open d’Austràlia

Nuria Párrizas passa directament a la tercera ronda sense haver de jugar el seu partit

Carreño i Badosa avancen i Sorribes s’acomiada de l’Open d’Austràlia

Dave Hunt / Efe

7
Es llegeix en minuts

L’espanyol Pablo Carreño (19) va patir davant el neerlandès Tallon Griekspoor per imposar-se per un ajustat 6-3, 6-7 (6), 7-6 (3), 3-6 i 6-4 en un xoc que va arribar a les quatre hores i deu minuts. Per la seva banda, Carlos Alcaraz (31) va superar amb facilitat el serbi Dusan Lajovic per 6-2, 6-1 i 7-5.

L’holandès Griekspoor va tallar una ratxa de 29 partits guanyats des de la seva derrota en l’últim Obert dels Estats Units davant el serbi Novak Djokovic en segona ronda.

Griekspoor, que va baixar del Melbourne Summer Set recentment abans de la seva trobada contra Nadal, es va convertir en el tennista més exitós en una temporada en el circuit Challenger després de collir 8 títols la temporada passada.

L’asturià es va classificar per a la tercera de l’Obert d’Austràlia per sisè any consecutiu i s’enfrontarà en la següent prova al vencedor del xoc que mantindran el nord-americà Sebastian Korda i el francès Corentin Moutet.

A més, l’espanyol va firmar un dels punts d’una tercera jornada marcada pel fort vents a les pistes exteriors després d’arribar a una deixada que va retornar al camp contrari pel lateral.

En el seu primer partit, el tercer classificat espanyol va superar sense complicacions l’argentí de la prèvia Tomás Martín Etchevarry per 6-2, 6-2 i 7-6 (2).

Fàcil victòria d’Alcaraz

Alcaraz, que va superar Tabilo en primera ronda en un partit en què no es van superar els quatre intercanvis de piloteig, es va convertir en el tennista més jove amb 18 anys i 270 dies en arribar a la tercera ronda de l’Obert d’Austràlia després de superar el registre del local Bernard Tomic el 2011 amb 18 anys i 101 dies.

Va arribar també per primera vegada en la seva carrera a la tercera ronda a Melbourne Park després de la seva ensopegada en la segona ronda de l’edició de 2021 davant el suec Mikael Ymer.

Alcaraz va decidir tallar molts llargs pilotejos amb pujades a una xarxa en la qual es va sentir molt còmode després de concretar fins a 22 volees.

El seu ritme frenètic i agressivitat no es van veure intimidats per l’enfurismat vent després de connectar 27 cops guanyadors que van contrastar amb els vuit del seu rival.

La jove promesa espanyola podria enfrontar-se en la següent ronda a l’italià Matteo Berrettini (7), que es veurà les cares amb el nord-americà convidat Stefan Kozlov en segona ronda.

Va ser precisament davant el transalpí a Viena una de les seves grans victòries de l’edició passada al costat del seu èpic triomf davant el grec Stefanos Tsitsipas (4) en l’Obert dels Estats Units.

Triomf de Badosa

Al quadro femení, l’espanyola Paula Badosa (8) es va classificar per la via ràpida després de passar per sobre de la italiana de la prèvia Martina Trevisan per un sever 6-0 i 6-3 en la segona ronda de l’Obert d’Austràlia. «Ella és una lluitadora, té una història molt bonica. Estic molt contenta d’haver aconseguit la victòria», va comentar després d’igualar la seva millor marca en el gran australià.

Badosa va impressionar l’escàs públic que va assistir al primer torn matutí a la Rod Laver Arena després de deixar a zero la seva rival en un primer set, en què va concedir tan sols quatre punts en el servei. La tennista catalana nascuda a Nova York va reduir la capacitat defensiva de la florentina amb un repertori que va anar des d’oportuns canvis d’altura, aprofitant la baixa estatura de la seva rival, fins a agressius paral·lels que van desmuntar l’ordre amb el creuat de la italiana.

La gironina va dissipar els dubtes sobre el seu estat físic després que rebés tractament mèdic durant la primera mànega del seu primer xoc davant la local Ajla Tomljanovic. Arribarà, així doncs, en plenes condicions a la seva cita de tercera ronda després de tancar la classificació després d’una hora i deu minuts, i es creuarà amb la ucraïnesa Marta Kostyuk, que ocupa la posició 66 de la llista WTA i amb qui manté una gran relació d’amistat.

Sorribes diu adeu

L’espanyola Sara Sorribes (32) no va poder superar la jove ucraïnesa de 19 anys Marta Kostiuk en una jornada marcada pel vent al caure per 7-6 (5) i 6-3 en la segona ronda. Malgrat que va jugar amb determinació els punts importants, amb un quatre de quatre en punts de ruptura, la castellonenca va sumar només nou cops guanyadors, que van contrastar amb els 33 de la ucraïnesa. Sorribes no va poder superar el seu millor registre a la riba del riu Yarra que datava de la seva segona ronda aconseguida en l’edició del 2020.

Per la seva banda, la granadina Nuria Párrizas va superar la segona ronda sense disputar el seu partit, ja que la seva rival, la belga Maryna Zanevska, va ser baixa de la competició hores abans de l’arrencada del xoc. La sort va tornar a estar del costat de l’espanyola de 30 anys després que en primera ronda evités el seu encreuament amb la tunisiana Ons Jabeur (9) i hagués d’enfrontar-se a la romanesa de la prèvia Irina Bara per la mateixa raó. Párrizas, que va incidir després de la seva victòria en primera ronda en les positives conseqüències de treballar amb equip per primera vegada, va superar amb escreix les seves expectatives per al que està sent el seu primer quadro principal a Melbourne. S’enfrontarà en la següent ronda a la guanyadora del duel entre nord-americans que mantenen Jessica Pegula (21) i Bernarda Pera.

La bielorussa Victoria Azarenka (24) i la ucraïnesa Elina Svitolina (15) no van reduir la marxa i estaran en la tercera ronda després de superar la suïssa Jil Teichmann per 6-1 i 6-2 i a la francesa Harmony Tan, que es va retirar quan perdia per 6-3, 5-7 i 5-1. Paula Badosa (8) va advertir després de la seva ensopegada davant d’ella a Adelaida que Azarenka, campiona a Melbourne per partida doble, que està a un nivell brillant i la bielorusa va confirmar aquestes declaracions amb una nova sòlida actuació en què només va cometre 13 errors no forçats. La seva pròxima rival serà la ucraïnesa Elina Svitolina i tindrà l’oportunitat d’obrir més la bretxa en el rotund cara a cara favorable a la bielorussa (4-0). Svitolina, que mai ha alçat cap Grand Slam malgrat haver ocupat la tercera posició mundial, intentarà sobreposar-se a una inspirada Azarenka per seguir amb opcions d’igualar la quarta ronda aconseguida en l’última edició.

Una altra de les favorites, l’australiana Ashleigh Barty (1), va tornar a firmar una sòlida actuació davant la italiana Lucia Brozetti de la prèvia després de superar-la per un doble 6-1 en menys d’una hora i s’enfrontarà en la següent ronda a la italiana Camila Giorgi (30). Va tornar a convèncer en la Rod Laver Arena davant d’un vibrant públic ‘aussie’ que podria contemplar com una jugadora local trenca la maledicció de 44 anys sense campiones australianes. La primera classificada mundial va acumular un vertiginós 86% dels punts amb primers, va fer 21 cops guanyadors i 14 errors no forçats. La tennista de Queensland compta amb un cara a cara de 3-0 favorable amb la seva pròxima rival, la transalpina Giorgi, després que s’apuntés una dura batalla a tres sets en l’última ocasió que es van veure les cares en l’Obert d’Austràlia del 2018.

Badosa: «Tinc una gran relació amb moltes jugadores»

Notícies relacionades

Paula Badosa va explicar que té una bona relació personal amb moltes de les seves rivals en el circuit després de la seva victòria en la segona ronda de l’Obert d’Austràlia. «Tinc una gran relació amb moltes jugadores. Sent normal i bona persona, és bonic portar-se així. Per a mi és fàcil separar el que passa dins la pista i el que passa a fora», va comentar després d’accedir a una tercera ronda en la qual s’enfrontarà a la seva amiga ucraïnesa Marta Kostiuk, que va derrotar la seu compatriota Sara Sorribes. «He seguit molt la Marta. És molt talentosa i té molt potencial, així que hauré de treure el millor de mi», va afegir després de superar el seu millor registre a la riba del riu Yarra.

Paula Badosa va haver de demanar assistència del fisioterapeuta durant el seu primer partit després de patir molèsties a la cuixa i l’esquena malgrat la seva victòria davant la local Ajla Tomljanovic. «Avui he estat millor físicament i tinc bastant marge per recuperar», va comentar després d’obrir el torn matutí a la pista central Rod Laver Arena. «Per a mi significa molt arribar a una tercera ronda aquí. És un somni fet realitat. A Espanya sembla poc per tot el que ha guanyat Rafa», va comentar.