Supercopa femenina

Alexia trenca el forrellat del Madrid i fica el Barça a la final de la Supercopa

• Un gol de la capitana salva un equip desencertat davant un rival que va estar a punt de portar el partit a la pròrroga.

FCB

2

No podia ser cap altra. Per alguna cosa és la millor jugadora del món. Alexia Putellas va celebrar la seva Pilota d’Or i el premi The Best de la FIFA amb un gol decisiu que va tombar el Reial Madrid i va classificar el Barça per a la final de la Supercopa quan el duel ja s’encaminava cap a la pròrroga (1-0).

Li va costar més del previst, però la paciència va acabar tenint premi i l’equip blaugrana lluitarà per l’únic títol que se li va resistir en el curs passat, tancat amb Lliga, Copa i Champions. Les blaugrana coneixeran aquest dijous el seu rival (Atlètic, vigent campió, o Llevant) a la final de diumenge, que es disputarà finalment a les 12.00 hores i serà retransmesa per La 1.

Portera inspirada

El partit va ser un monòleg del Barça. Era l’esperat en un duel amb tanta diferència entre les dues plantilles que va servir com a avantsala de l’eliminatòria dels quarts de Champions que disputaran els dies 22 i 30 de març.

L’equip blanc, això sí, va resistir molt més de l’esperat i va estar a punt d’avançar-se a l’hora de partit amb un preciós xut al pal de Claudia Zornoza. Hauria sigut una injustícia terrible per a un Barça que va tenir fins a sis ocasions clares abans d’aquest ensurt.

Cinc van arribar en el primer temps amb protagonisme per partida doble per a Rolfo i Patri Guijarro, que va posar a prova una encertadíssima Misa Rodríguez, que ho va parar tot. Martens també va rematar de cap fora en una altra bona ocasió d’un Barça sense punteria, una mica estrany en un equip que comanda la Lliga amb 17 victòries en 17 partits, 98 gols a favor i 4 en contra.

Fallada clamorosa

La sisena oportunitat ja va arribar en la segona part amb una fallada clamorosa de Rolfö (m. 51). Ningú hauria dit que el Madrid portés 28 dies d’aturada per un brot de covid que va afectar la seva plantilla.

El Barça es va encallar després del xut al pal de Zornoza, però una aparició divina d’Alexia va acabar catapultant les blaugrana. «Ens ha costat moltíssim, hem fallat coses que no solem fallar. Al final va guanyar i vam anar a buscar el títol», va resumir la capitana.