TERCER DUEL EN UN MES I MIG

L’Athletic creu en les seves opcions a la Supercopa davant un Madrid que porta 18 mesos en blanc

  • El conjunt d’Ancelotti, que reivindica l’estil del seu equip, afronta el xoc amb els dubtes d’Alaba i Asensio

  • «No podem pensar en guanyar sense patir, però som un equip difícil i tindrem opcions», diu Marcelino

L’Athletic creu en les seves opcions a la Supercopa davant un Madrid que porta 18 mesos en blanc

RFEF

4
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Ningú dubta que el Reial Madrid és favorit a la final de la Supercopa d’Espanya d’aquest diumenge (19.30 hores. Vamos). Però tampoc descarta ningú que, com fa un any, aquesta vegada a l’Aràbia, l’Athletic pugui tornar a sorprendre i emportar-se el títol a Bilbao. Malgrat la victòria en el clàssic de dimecres, més justa del que es preveia, el bàndol de Carlo Ancelotti està molt pressionat, ja que al tancar la temporada passada sense títols, té certa urgència per tancar 18 mesos de sequera. Els lleons, en la seva competició fetitxe dels últims anys, no donen res per impossible.

Els dos subcampions, de Lliga i Copa, es veuran les cares per tercera vegada en només un mes i mig. La dues anteriors es van saldar amb victòria madridista per la mínima (1-0 en eal Bernabéu i 1-2 a San Mamés, els dos partits de Lliga), tot i que l’escenari i el context eren diferents. El Madrid es mou com un peix a l’aigua en les finals, el contrari que l’Athletic, que en els últims 13 anys n’ha jugat nou i només n’ha guanyat dues... Dues Supercopes. Els lleons van sortir victoriosos de les dues últimes participacions en el torneig, en el qual fa cinc partits que són invictes, els tres últims amb victòries sobre el Madrid, el Barça i l’Atlètic.

«Tindrem opcions»

«És indubtable que té mèrit el que està fent l’Athletic amb el poder de la Lliga. L’afició ha d’estar orgullosa d’aquests jugadors. Si a sobre guanyes la final com davant del Barça, és increïble», destaca Marcelino García Toral, que aquest divendres es va creuar amb Ancelotti a l’estadi Rei Fhad i va aprofitar per mostrar-li una foto d’un Sporting-Milan de 1987 en el qual tots dos van coincidir en la gespa. "

«Però el passat no compta. Sabem que és molt difícil jugar contra un equip que està en forma, però nosaltres som un equip difícil. Ens ho deixarem tot en aquesta final i tindrem opcions. L’encert serà fonamental. No podem pensar a guanyar sense patir», afegeix.

Marcelino podria repetir l’onze que va derrotar l’Atlètic en la semifinal de dijous, tot i que la remuntada es va produir després dels quatre canvis que va realitzar en la segona meitat, tres d’una tacada. D’entre ells, Nico Williams, autor d’un gol, és el que té més opcions d’entrar a l’onze. Tindrà minuts en qualsevol cas.

Sense Carvajal per covid

Qui no repetirà onze segur és ‘Carletto’, que té Carvajal de baixa per covid i serà reemplaçat per Lucas Vázquez. Si el virus no causa més víctimes al vestidor blanc, les molèsties d’Asensio són l’únic dubte per al tècnic italià, amb Rodrygo a la recambra, per davant de Hazard. Ancelotti no descarta Alaba, tot i que sembla que també es perdrà la final i Nacho formarà parella amb Militao en l’eix de la defensa. No s’esperen més canvis, tot i que semblava que l’equip acabava el clàssic cansat.

Canviïn més o menys els protagonistes, el pla serà diferent del del clàssic. «El pla; ¿què és el pla? El pla és guanyar el partit», va fer broma ‘Carletto’ abans de reconèixer que les condicions del rival són molt diferents. «L’Athletic té uns registres diferents dels del Barcelona, per això no serà el mateix pla, és evident. Té solidesa defensiva, bona organització, rapidesa a dalt, habilitat amb pilota aturada... Ho hem de tenir tot en compte», va assenyalar el míster.

Notícies relacionades

Més seriós es va posar Ancelotti al parlar del seu sistema. No és aliè a algunes veus que critiquen el joc al contraatac del Madrid. A la seva elegant manera, va treure les ungles: «Respecto molt el que ens va fer el Cadis, ens va posar en dificultats. No hi ha una fórmula que faci guanyar els partits, no existeix el sistema perfecte o el joc perfecte. No per tenir la possessió guanyaré tots els partits. No és veritat que juguem només a defensar, perquè som l’equip que més gols ha marcat a la Lliga. Estic encantat que es digui que el Reial Madrid juga a la contra, perquè no és tan senzill».

Marcelo, a buscar el rècord de Gento

En cas de triomf blanc, Marcelo sumaria, potser sense jugar, el seu 23è títol en el Madrid, igualant el rècord de Gento i deixant enrere els 22 de Sanchís i Ramos. Per Ancelotti seria el cinquè, set anys després d’aixecar el Mundial de Clubs del 2014. Després d’aquest èxit, que va suposar la 22a victòria consecutiva d’aquell conjunt, l’equip blanc es va ensorrar a la Lliga i va acomiadar la temporada sense més títols.