FUTBOL

Míchel, entrenador del Girona, titlla «de ment curta» els qui no entenguin que vulgui aprendre català

El tècnic de Vallecas declara que «em sembla que la millor manera d’integrar-me al meu entorn és poder parlar català»

Míchel, entrenador del Girona, titlla «de ment curta» els qui no entenguin que vulgui aprendre català

girona FC

2
Es llegeix en minuts

El madrileny Míchel, anomenat en realitat Miguel Ángel Sánchez Muñoz, va fer ahir una defensa encesa de la necessitat d’aprendre català en aquests temps en què la llengua torna a ser al disparador polític. L’entrenador del Girona, de 46 anys, va comparèixer davant els micròfons de la SER, on se li va preguntar si va deixant-se anar amb l’idioma. «Sí, sí, ja dic alguna coseta. És necessari. És part de la meva educació. Així m’han ensenyat els meus pares al barri, a Vallecas. És un barri que atrau molta gent obrera i que se sent a casa des del primer moment. Em sembla que la millor manera d’integrar-me en el meu entorn és poder parlar català i el que ho vulgui entendre bé i el que no... em sembla de ment curta».

Michel, que dirigeix el Girona des d’aquesta temporada, ja havia donat en altres ocasions la seva voluntat d’integrar-se al màxim a la ciutat i aprendre català. De fet, va demanar fa setmanes als periodistes que en roda de premsa li preguntessin en català sense problema.

«Vull conèixer tota la cultura i tradició d’aquí. M’he sentit súper ben tractat i estimat. Ostres, a mi m’han ensenyat això: que he de ser una persona que sàpiga adaptar-se i empatitzar amb la cultura i el lloc que, a sobre, m’estan donant feina. O sigui que soc un agraït i vull estar aquí molt temps per poder ’parlar català’ amb tu. Portarà el seu temps. Ahir vaig estar a la Fira amarant-me de la cultura d’aquí. M’agrada estar amb la meva ciutat», va dir en una roda de premsa.

Eliminatòria contra el Rayo

Notícies relacionades

A Rac1 ja va fer declaracions per l’estil, de la seva intenció d’aprendre l’idioma. «Ho faríem tots. Si anéssim a Anglaterra intentaríem aprendre anglès el més ràpid possible per poder comunicar-me en un lloc que a mi em fa feliç. I per ser més feliç, com més estigui amb la gent, millor. I per estar amb la gent he de tenir un diàleg amb ells. Si no, és fotut». 

Després d’uns inicis difícils, en què a l’equip li va costar encadenar bons resultats, el Girona de Míchel ha remuntat i ja s’ha col·locat en llocs de ‘play-off’. Dissabte s’enfronta a la Copa del Rei al Rayo Vallecano, l’equip en què Míchel va destacar com a jugador i va començar com a entrenador.

Temes:

Girona FC