COMENÇA LA SEGONA VOLTA

L’Espanyol no vol ressaques davant l’Elx després d’un feliç Nadal

  • Vicente Moreno no es fia d’un rival que només ha guanyat un partit fora: «Competeix molt bé i ens posarà les coses difícils»

  • Serà el cinquè partit consecutiu que els blanc-i-blaus disputin fora del cap de setmana

L’Espanyol no vol ressaques davant l’Elx després d’un feliç Nadal

RCDE

2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

Gairebé un mes ha passat des de l’últim partit que l’Espanyol va jugar a casa. L’equip es va acomiadar de l’RCDE Stadium amb una emocionant victòria sobre el Llevant i des d’aleshores ha passat dues rondes de Copa, perdut a Vigo i guanyat a Mestalla la nit de Cap d’Any amb una gran remuntada protagonitzada pel debutant Jofre Carreras amb la qual va resoldre l’assignatura pendent de guanyar fora a la Lliga.

La visita de l’Elx, un equip que també baixa el seu rendiment lluny del seu estadi, sembla propícia per començar amb bon peu la segona volta i començar a definir a què aspirarà l’Espanyol d’aquí a final de temporada. «Queda el millor, però el més difícil», va resumir Vicente Moreno, que al costat de la decoració nadalenca vol aparcar també l’eufòria dels últims resultats. El preparador valencià no es fia de la posició del seu rival. «És un equip que competeix molt bé i ens posarà les coses difícils. Serà un enfrontament complicat», augura.

Amb 26 punts l’Espanyol ha arribat a l’equador de la competició, tot i que un balanç molt diferent a casa (20) i fora (6). «Repetir el que hem aconseguit a casa en aquesta primera volta és difícil, però fora del nostre estadi tenim bastant marge de millora. La il·lusió és millorar el més recent. En el camp de l’Elx vam empatar. Si aconseguim guanyar, significarà que alguna cosa hem millorat», va explicar el tècnic blanc-i-blau, buscant al·licients.

Una altra vegada entre setmana

El partit serà el cinquè consecutiu que l’Espanyol jugarà entre setmana. Dissabte disputarà a Son Moix a la Copa, però les dues pròximes jornades de Lliga les disputarà el dimarts 15 a Cadis i el divendres 18 a casa contra el Betis. «Ens preocupa pels nostres aficionats, ens agradaria que els dies i horaris fossin del seu grat, tot i que entre ells tampoc es posarien d’acord. Nosaltres som professionals i estem acostumats, moltes vegades no sé si és dilluns, dijous o diumenge, el que miro són els dies que hi ha de preparació entre partits», va analitzar el tècnic de Masanasa.

Notícies relacionades

Moreno no podrà comptar amb el lesionat David López, però també va deixar entreveure que potser algun dels cinc jugadors afectats per la covid (els noms dels quals no s’han revelat oficialment) podrien continuar sent baixa en aquesta jornada. Per descart, es tracta de Yangel, Morlanes i Miguelón. L’Elx, que sota la batuta de Francisco ha millorat la seva imatge però no tant els seus resultats (una victòria en quatre jornades), no podrà comptar amb Fidel ni Diego. El mateix tècnic veurà el partit des d’una llotja per sanció.

Francisco veu molts perills

L’Elx s’enfrontarà amb el Madrid a la Copa del Rei, però la seva situació a la Lliga (està fora del descens pel ‘goal average’) converteix la visita a Cornellà en importantíssima. «Raúl de Tomás és molt determinant a l’àrea, però no hem preparat el partit només pensant en ell, tenen altres jugadors com Yangel, Darder, Embarba, tots ells perillosíssims. Hem de ser valents i intentar treure els tres punts amb una capacitat de sacrifici molt gran».