Futbol

L’Alabès destitueix Calleja i fitxa Mendilibar

El tècnic que va salvar la passada temporada el conjunt ‘babazorro’ és el setè destituït de la temporada

L’Alabès destitueix Calleja i fitxa Mendilibar
2
Es llegeix en minuts

El Deportivo Alabès va confirmar aquest dimarts la sortida de Javi Calleja, després d’acordar la seva desvinculació abans de l’entrenament d’aquest dilluns.

El tècnic va arribar a Vitòria el 5 d’abril del 2021 i va aconseguir l’objectiu de la permanència a Primera Divisió. Aquesta fita li va servir per renovar el seu vincle dues temporades més, però els resultats han provocat la seva destitució.

Després d’una negociació intensa per avançar la seva sortida uns dies i poder contractar un altre entrenador, Calleja va acceptar la proposta i no es quedarà a la banqueta fins a l’1 de gener tal com assenyalava una de les clàusules del seu contracte, que permetien al club cessar el tècnic si a partir d’aquesta data l’equip es trobava en llocs de descens.

«L’obligació del club és posar tot de la seva part per garantir el compliment dels seus objectius», va assenyalar l’entitat en una nota de premsa. «Cal prendre decisions audaces per donar entre tots –club, entrenador, plantilla i afició– el que l’escut i la samarreta de l’Alabès es mereixen i mantenir la categoria», van explicar des d’El Glorioso, que alhora van agrair «el treball i la il·lusió de Javier Calleja i tot el seu cos tècnic».

Els últims resultats en els quals només ha aconseguit un punt de 15 de possibles i l’eliminació de la Copa del Rei davant el Linares Deportivo han precipitat la sortida de l’entrenador, que no ha aconseguit trobar la tecla per aconseguir la continuïtat d’una plantilla capaç d’empatar al Camp Nou i al Sánchez Pizjuán, però que no ha acabat d’oferir bones sensacions l’últim mes de competició.

Fins ara, el conjunt basc és el tercer equip més golejat amb 29 gols rebuts, només superat per Cadis i Llevant, i és el segon que menys gols aconsegueix, 15, tres més que el Getafe.

Notícies relacionades

Jose Luis Mendilibar rellevarà el madrileny a la banqueta firmant fins a final de temporada amb el conjunt ‘babazorro’.

El tècnic basc es trobava sense equip després de dirigir durant les últimes temporades l’Eibar, fins a la confirmació del descens sofert el passat curs.

Temes:

Alabès