El guardià blanc

Courtois 2.0, la versió millorada del belga blinda el Madrid

  • El porter s’ha fet més gran a l’àrea petita, agafa més la iniciativa a les pilotes aèries i ha assumit el rol de Sergio Ramos ordenant tota la defensa. Ha aturat 22 dels últims 24 trets a porta.

Courtois 2.0, la versió millorada del belga blinda el Madrid

AFP7

3
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

El Reial Madrid passarà el Nadal plàcidament instal·lat en el liderat de la Lliga gràcies a la seva força, ja que és l’equip més golejador de la temporada, amb 39 gols, i per una defensa solvent que el converteix en el tercer equip menys golejat. Els blancs han rebut 15 gols. Aquí emergeix la figura de Thibaut Courtois, que ha anat augmentant la seva transcendència a l’equip després d’un inici amb molts dubtes en què va encaixar gols en cinc de les sis primeres jornades. 

Les sortides de Sergio Ramos i Raphael Varane van sembrar dubtes al dispositiu defensiu blanc, que va engegar amb Alaba i Militão en l’eix de la defensa i laterals improvisats com Lucas Vázquez i Nacho. Les lesions de Carvajal i Mendy agreujaven la situació. S’hi sumava l’inici més irregular que se li recorda a Casemiro, factor corrector i home que blinda i equilibra tot el sistema defensiu blanc.

Atenció especial de Carletto

En aquests primers partits Ancelotti, amb la seva naturalitat habitual, burxava la ferida: «Hem d’estar més atents en la fase defensiva. Hi ha molta qualitat a la plantilla, però el compromís defensiu és la clau que hem de treballar. És un problema de sacrifici, no de qualitat. Tots hem d’estar més concentrats».

No obstant, amb el pas dels partits Carletto ha anat ajustant els automatismes del grup al darrere. El tècnic ha dedicat una atenció especial a Courtois, amb qui ha parlat molt perquè guanyés protagonisme canviant algunes de les seves rutines. 

Avui el porter belga s’ha fet gran a l’àrea petita, ja que ha sortit de sota de pals per estalviar feina a Militão i Alaba a la seva esquena. I destaca la iniciativa que ha guanyat a l’hora de sortir a les pilotes penjades. Els seus gairebé dos metres d’estatura ara venen acompanyats d’una confiança que abans no tenia. 

Veu al camp i a fora

A més, amb la marxa de Ramos al París Saint-Germain l’equip havia perdut el seu líder natural en la defensa i l’home que generava tota la comunicació en la defensa. Avui Thibaut ha assumit aquest rol i és qui parla enrere i ordena a l’equip des de la seva privilegiada posició a la porteria. 

Alaba lluu galons i ordena al caòtic Militão, però és Thibaut qui parla, avisa i col·loca la seva defensa. Courtois, molt còmode en aquest nou paper protagonista, fins i tot s’ha convertit en portaveu de l’equip fora del camp, aixecant la veu per defensar els seus companys davant els micròfons, com feia al seu dia Ramos.

Millor que Ter Stegen i Oblak

Thibaut és el sisè porter de la Lliga que més parades ha fet: 48 en 18 jornades, per 25 de Ter Stegen o 20 d’Oblak. El belga ha aturat 22 dels últims 24 trets a porta, i només Rafa Mir ha sigut capaç de batre’l en els últims set partits que han mesurat els blancs amb el Cadis, l’Atlètic, l’Inter, la Reial Societat, l’Athletic, el Sevilla i el Sheriff. 

Notícies relacionades

A això se suma que el Reial Madrid ha tancat l’hemorràgia defensiva de l’equip amb l’aparició de Carvajal i Mendy. En els 38 partits que han coincidit en el camp el lateral espanyol i el francès no n’han perdut cap, amb 30 victòries i 8 empats. 

Ancelotti ha reconduït defensivament a l’equip i la incertesa de l’afició ha tornado en tranquil·litat quan els rivals s’acosten a la seva àrea. I tot i que a les portades continuen sortint Benzema i Vinicius, al vestidor tots parlen del «nou Courtois».  

Temes:

Reial Madrid