La doble cara de l’Espanyol

La taca de Vicente Moreno

  • L’Espanyol persegueix aquest divendres a Balaídos la primera victòria com a visitant, la gran assignatura pendent del seu tècnic, que ha dirigit 27 partits fora de casa a Primera i només ha sumat un triomf, amb 9 punts de 81 possibles.

La taca de Vicente Moreno

RCDE

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Han passat quatre mesos des de l’inici de la Lliga i l’Espanyol, fantàstic a Cornellà, continua sense guanyar fora. L’estadística com a visitant comença a ser preocupant i la pregunta és recurrent a cada sortida. ¿Aconseguirà l’equip periquito el seu primer triomf?

Aquest divendres té una nova oportunitat a Balaídos (21.00 h) i encara tindrà un últim cartutx el 2021, amb el partit a Mestalla del 31 de desembre. Però el currículum de Vicente Moreno convida a ser pacient: el tècnic només ha sumat una victòria en 27 partits com a visitant a Primera (19 amb el Mallorca i 8 amb l’Espanyol), amb un balanç estremidor de 9 punts de 81 possibles.

Contrast tremend

És obvi que els equips en solen sumar més a casa que fora, però el contrast a l’Espanyol és tremend. L’equip blanc-i-blau és el tercer millor local del campionat, per davant del Sevilla, Betis, Barça, València i Atlètic, i el segon pitjor visitant, amb 3 punts de 24, només per davant del Llevant. Curiosament, el Celta també té el segon registre més pobre a casa. Per tant, a Balaídos s’enfronten el penúltim de la classificació local i el penúltim visitant. 

«Estem fent una bona temporada, sempre millorable. Cal buscar un equilibri entre casa i fora. Al nostre estadi estem fent números extremament bons, així que cal millorar a les sortides. Hem de provocar aquest pas endavant, a veure si tenim aquesta mica de sort per guanyar fora», va reflexionar aquest dijous el tècnic.

Tres empats i res més

Notícies relacionades

La història no és nova per al valencià, que només va aconseguir un triomf amb el Mallorca en la seva anterior experiència a Primera (2019-20). No va arribar fins al març, quan va superar l’Eibar (1-2) en la jornada 27 després de 13 sortides. L’equip balear va acabar descendint sumant només 6 punts de 57 de possibles lluny de l’illa. Ni tan sols en la promoció d’ascens del 2019 davant l’Albacete i el Deportivo va vèncer fora. L’èxit es va gestar a Son Moix. 

Tres empats davant l’Osasuna, el Betis i l’Elx és l’únic positiu de l’Espanyol a domicili. Va caure a casa del Mallorca, Sevilla, Getafe, Barça i Rayo. Només ha marcat cinc gols lluny de Cornellà a la Lliga i també ha patit a la Copa davant el Solares (2-3), de la Regional preferent càntabra, i el Palència Cristo Atlético (1-2), de la Segona RFEF. Encara hi ha temps de revertir l’estadística. Només així es podrà aspirar a alguna cosa més que la permanència.