37 vots a favor, 4 en contra i una abstenció

L’Assemblea de LaLiga ratifica la firma del projecte ‘Impuls’ amb CVC

El projecte tira endavant amb 37 vots a favor, 4 en contra i una abstenció. Els clubs ingressaran el primer termini dels 1.990 milions d’euros aquest mes de desembre, i els opositors a l’acord (Reial Madrid, FC Barcelona i Athletic) anuncien que el denunciaran «a la justícia ordinària».

L’Assemblea de LaLiga ratifica la firma del projecte ‘Impuls’ amb CVC

@LaLiga

2
Es llegeix en minuts
Fermín de la Calle

L’assemblea general de LaLiga ha ratificat per una majoria aclaparadora (37 vots a favor, 4 en contra i una abstenció) la firma del projecte ‘LaLiga Impuls’, en què el fons britànic CVC Capital Partners injectarà 1.990 milions d’euros a canvi del 9% dels drets audiovisuals generats per la competició durant els pròxims 50 anys. El pagament inicial de CVC als clubs de la Lliga es portarà a terme de la següent forma: un 40% es produirà aquest mes de desembre i la resta en tres quotes del 20% en els mesos de juny del 2022, 2023 i 2024.

LaLiga ja havia aprovat l’agost passat ‘LaLiga Impuls’, fruit de l’acord amb CVC. Després de la negativa de subscriure’l del Reial Madrid, FC Barcelona i Athletic, la comissió delegada de l’organisme va aprovar el passat dia 1 per unanimitat l’acord, readaptat a la participació de 39 dels 42 clubs adherits. L’ajust, segons LaLiga, no en modifica la valoració econòmica, que es manté en 24.250 milions d’euros i suposarà una inversió de 1.994 milions. 

Sostenible, l’alternativa

Abans d’aquest acord, el Reial Madrid, Fc Barcelona i Athletic van oferir un pla alternatiu el 2 de desembre a la resta de clubs de LaLiga que van anomenar ‘Projecte Sostenible’. Una oferta de finançament participat per JP Morgan, Bank of America i HSBC amb un interès anual a 25 anys de 2,5-3,3%, que els clubs promotors consideren 15 vegades més econòmic, i permet estalviar als clubs 12.200 milions d’euros. El cost financer ascendiria a 900 milions d’euros, a canvi d’una inversió de 2.000 milions d’euros, que els clubs rebrien íntegrament el primer any.

No només el Reial Madrid, FC Barcelona i Athletic han rebutjat ‘LaLiga Impuls’, també la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) s’hi ha oposat a l’entendre que és contrària a l’ordenament jurídic, ja que els clubs deixarien de percebre un percentatge dels drets televisius que supera el crèdit rebut que hauran de tornar i perquè a més aquest acord perjudicaria els clubs que poden aconseguir l’ascens a la categoria professional, i que estan fora del projecte. 

En aquesta pugna entre les dues parts, el Consell Superior d’Esports (CSD) es va veure obligat a desconvocar la reunió projectada dijous a la tarda amb LaLiga, la RFEF i els clubs Reial Madrid, FC Barcelona i Athletic per tractar la situació amb l’aparició dels projectes ‘Impuls’ i ‘Sostenible’ per incompareixença d’aquests tres últims. El secretari d’Estat per a l’Esport, José Manuel Franco, no va poder asseure les parts implicades per les discrepàncies existents entre els diferents actors. 

Mesures judicials

Notícies relacionades

El Reial Madrid, FC Barcelona i Athletic han anunciat que emprendran accions legals a través d’un comunicat oficial que van publicar als seus mitjans oficials, en què els tres clubs mostren el seu desacord amb el projecte i afirmen que el Consell Superior d’Esports (CSD) els va convidar «de forma expressa» a «acudir a la justícia ordinària» si consideren que el projecte no s’ajusta a la legalitat.

«Confiàvem que en aquesta reunió el CSD pogués adoptar decisions que evitessin l’eventual aprovació d’un projecte que considerem flagrantment il·legal, com és el projecte ‘LaLiga Impuls’, que, en cas d’aprovar-se, implicarà la judicialització del futbol espanyol», adverteix el comunicat. «El CSD ens ha traslladat que no té facultats per prendre decisions sobre el projecte ‘LaLiga Impuls’ i la seva legalitat, i ens convida de forma expressa a acudir a la justícia ordinària», afegeix.