PROJECTE SOSTENIBLE VS. PROJECTE IMPULS

Barça, Madrid i Athletic demanen a Tebas que sigui «lleial» sobre el cas CVC

Barça, Madrid i Athletic demanen a Tebas que sigui «lleial» sobre el cas CVC

AFP / FRANCK FIFE

1
Es llegeix en minuts
Marcos López
Marcos López

Periodista

ver +

Continua l’encreuament de missives entre Barça, Madrid i Athletic, els tres grans clubs que s’oposen a l’acord de la Lliga de Futbol Professional (LFP) que avala Javier Tebas amb CVC, un fons d’inversió. El divendres 10 de desembre es reuneix l’assemblea de la LFP per debatre si adopta el projecte La Lliga Impuls, impulsada per Tebas, o s’inclina pel projecte Sostenible que proposen Joan Laporta, Florentino Pérez i Aitor Elizegi.

En una llarguíssima carta, emesa de manera conjunta pels tres clubs, lamenten «que la presidència de la Lliga hagi derivat en un personalisme incompatible amb els principis i valors del futbol», a més que li recorden «l’ineludible deure d’actuar com a administrador lleial de l’esmentada associació».

No només l’hi demanen en aquest segon punt de l’ampli comunicat. «En conseqüència requerim al president de la Lliga que actuï amb la lleialtat que li és exigible com a administrador de l’esmentada associació», revelant així que les postures entre les dues parts són cada vegada més distants.

Els avantatges del projecte Sostenible

En aquest sentit, els tres clubs recorden que «el projecte Sostenible té tres avantatges essencials» respecte al projecte Impuls que promou Tebas, amb l’aval dels altres 39 equips que componen la LFP. Barça, Madrid i Athletic estan alineats en un front comú, perquè consideren que la seva proposta és molt millor en el pla econòmic.

Notícies relacionades

«Permetria estalviar als clubs més de 12.000 milions d’euros, sent una proposta 15 vegades més econòmica i que, a més, només inclou compromisos per 25 anys i no per 50», indiquen en el seu comunicat conjunt, recalcant que «en el pla jurídic és una proposta plenament legal, a l’estructurar-se directament pels clubs sense la participació directa de la Lliga».

A més, els tres equips recorden que «l’estructura de l’operació concebuda pel president de la Lliga se sustenta en un greu –i obvi– error conceptual ja evident des del seu anunci i, que mai ha sigut corregit perquè això no resulta possible».