HANDBOL

Champions. El Barça firma un frustrant empat a la pista del PSG

L’equip blaugrana es manté en la lluita per les dues primeres places

3

El Barça va empatar aquest divendres a la pista del París Saint Germain (28-28), en un duel en el qual va firmar una gran segona part, i segueix en la lluita per la segona plaça del grup, en la qual està igualat amb el conjunt parisenc i el Veszprém.

Una excel·lent actuació en el segon temps de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria (9 parades) i del lateral brasiler Haniel Lángaro, aquest divendres el millor del Barça amb 7 gols, van ser la clau, però tot l’equip, a excepció de Domen Makuc i Melvyn Richardson, que no va jugar, potser amb molèsties, es va deixar la pell en la pista.

El partit va començar amb la notícia de la derrota del Veszprém a la pista del Flensburg, amb la qual cosa el guanyador del xoc seria segon a la taula. Un al·licient més per als dos equips, però els parisencs, amb la baixa del seu capità Luka Karabatic, van sortir més centrats.

Així, d’un 2-2 (m.3) es passava a un clar 6-2 (m. 7), amb el central Luc Steins nodrint de pilotes l’extrem català Ferran Solé, que va empitjorar després del quart gol de Solé (8-3, m. 10).

Sense posició de llançament

Carlos Ortega demanava temps mentre que Dika Mem, que va jugar molt ‘tocat’ no trobava la seva posició de llançament. Els gals mantenien el seu avantatge (11-6, m. 14) i el Barça començava les seves rotacions amb l’entrada de Youssef Ben Ali, Ali Zein i Haniel Lángaro.

Poc després, Leo Maciel rellevava Gonzalo Pérez de Vargas (13-8, m. 21) i entre Maciel, Lángaro, amb quatre gols seguits, i Alí Zein reduïen distàncies al mínim (15-14, m. 27).

S’arribava al descans amb 17-15, però el Barça havia anat de menys a més i Ortega tornava Gonzalo a pista a l’inici del segon període, tot i que Timothey N’Guessan quedava fora després de lesionar-se una mà en la primera meitat.

El Barça es va centrar en defensa, Gonzalo va començar amb les seves parades i l’atac blaugrana es va tornar més incisiu. Mem ja mostrava gran vàlua, Áleix Gómez es tornava efectiu des dels set metres i el Barça es col·locava al davant per primera vegada (20-21, m. 42).

Gran Gonzalo

Steins tornava a pista, Ortega passava a defensa ‘cinc-un’ amb Blaz Janc sobre el central holandès. Gonzalo es mostrava ja intractable (9 parades en la segona meitat) i Mem col·locava el 23-26 (m. 53) al marcador, però el París no s’anava a rendir fàcilment, tot i que el Barça defensava de manera extraordinària.

Es va entrar en els cinc minuts finals amb 24-27 i la defensa parisenca vorejava el límit del permissible i en atac, amb set jugadors sense porter, Solé i Nedim Remilí forçaven l’empat (27-27) a 1:45 per al final.

Aleix Gómez avançava el Barça (27-28), Mathieu Grebille empatava (28-28) a falta de 22 segons i ja no hi va haver temps per a més.

Fitxa técnica:28 – París Saint Germain (17 +11): Gerard (Genty, m. 31 a 60); Solé (8), Remilí (6), Toft Hansen (1), Nikola Karabatic (1), Steins (1), Grebille (3) –set inicial– Kristopans (1), Mikkel Hansen (2p), Kounkoud (2), Keita (1), Syprzak (1) i Prandi (1).

28 – Barça (15 +13): Gonzalo Pérez de Vargas (Leo Maciel, m. 20 a 30); Áleix Gómez (5, 3p), Mem (4), Fábregas (2), Cindric (3), N’Guessan (2), Ariño (-) –set inicial–, Ali Zein (2), Lángaro (7), Ángel Fernández (-), Janc (1), Thiagus Petrus (-), Ben Alí (2).

Àrbitres: Bojan Lah (SLO) i David Sok (SLO). Van excloure Grebille (m. 22), Remilí (m. 35) i Hansen (m. 38), pel París SG; i Ariño (m. 7), Zei (m. 42/Vermella desqualificant) i Áleix Gómenz (m. 49), pel Barça.

Incidències: Partit corresponent a la desena jornada del Grup B de la Lliga de Campions 2021-2022 disputat a la Sala Pierre de Coubertin de París davant uns 3.500 espectadors.