Estrena a Fontajau

Marc Gasol impacta en el seu retorn davant 3.500 aficionats

• El president-jugador del Bàsquet Girona suma 19 punts i 16 rebots en 21 minuts en el seu exitós debut contra l’Osca, el cuer de la LEB Or (89-47).

EFE/David Borrat

1

Marc Gasol va tenir aquest divendres el debut somiat amb el Bàsquet Girona, amb una plàcida victòria (89-47) i una gran actuació. Després de 13 anys i 7 mesos del seu últim partit oficial a Fontajau amb l’Akasvayu a l’ACB, va tornar a jugar un partit oficial a l’escenari que el va veure explotar com a jugador, ara amb l’equip que va fundar el 2014 i que presideix.

Tot just hi va haver partit perquè l’Osca, el cuer de la LEB Or, va demostrar el motiu de la seva situació. Fontajau va assistir a una festa del bàsquet que va atraure uns 3.500 espectadors a la grada en la millor entrada en molts anys en un partit masculí.

Final de la mala ratxa

El pivot català va demostrar que a la segona divisió espanyola serà determinant. El debut del nou tècnic Jordi Sargatal a casa també va servir per trencar la ratxa funesta de set derrotes seguides que li havia costat el càrrec a Carles Marco.

Marc Gasol va sortir de titular i va fer els primers punts a 5:52 del final del primer quart (12-3). Al final, va acabar sortint per la porta gran amb dobles figures: 19 punts i 16 rebots (també va rebre 7 faltes en els 21 minuts jugats), per aconseguir un 39 de valoració. El pivot va disfrutar i va fer disfrutar, responent a l’expectació que havia generat la seva tornada a Girona després de 13 anys triomfant a l’NBA.

Onada al pavelló

El Girona, molt centrat, no va donar opció a l’Osca, que al final del primer quart ja perdia 24-9, i en el descans queia de 20 (41-21). No en va tenir prou l’equip local, que en el tercer quart, amb un festival de triples (un de Gasol), robatoris, contraatacs i esmaixades, es va posar amb 34 d’avantatge (62-28) a menys de cinc minuts per tancar el parcial.

Es va arribar als últims 10 minuts amb un 66-35 i tot sentenciat. El públic va aclamar el seu ídol després d’una acció de dos més un que posava el 69-35 al marcador, abans que tot el pavelló comencés a fer l’onada per culminar una jornada històrica.