Operació Prisma

La Fiscalia italiana registra la seu de la Juventus a la recerca de factures falses

S’investiga la possibilitat que la directiva de l’equip hagi incorregut en delictes de falsedat documental sobre operacions inexistents

La Fiscalia italiana registra la seu de la Juventus a la recerca de factures falses
1
Es llegeix en minuts

La seu de la Juventus ha sigut registrada per ordre de la Fiscalia de la ciutat de Torí (nord), que investiga la direcció del club per la compra de futbolistes i altres operacions poc clares en els últims tres anys.

Aquest divendres a la nit la Guardia di Finanza (policia d’assumptes fiscals) va confirmar en un comunicat que els seus agents van accedir a la seu de la Juventus amb l’ordre d’obtenir documentació relativa als comptes del període 2019-2021.

En concret, la Fiscalia va encarregar recollir informació sobre la compravenda de jugadors i sobre la formació dels pressupostos. Els agents, sota la lupa

a Fiscalia va encarregar recollir informació sobre la compravenda de jugadors i sobre la formació dels pressupostos. Els agents, sota la lupaLa investigació oberta per la Fiscalia de Torí s’endinsa en la possibilitat que la direcció de la Juventus hagi incorregut en delictes com falsedat documental i emissió de factures falses sobre operacions inexistents.

L’atenció dels fiscals se centra en el trasllat, cessió o venda de jugadors i les prestacions d’alguns agents intermediaris.

Els investigats són els directius de l’àrea comercial, financera i per a la gestió esportiva.

L’operació va començar divendres a la tarda, després del tancament de la Borsa de Milà, per no interferir en la cotització del club ‘bianconero’.

Notícies relacionades

Es tracta de part d’una investigació denominada ‘Prisma’ que es va iniciar el maig del 2021 i que està dirigida per un equip de fiscals de delictes econòmics, compost per Ciro Santoriello, Mario Bendoni i Marco Gianoglio.

Entre els investigats, segons publiquen els mitjans, hi ha el president, Andrea Agnelli; el seu vicepresident, Pavel Nedved; l’exresponsable de la secció esportiva, Fabio Paratici; l’actual cap de l’àrea corporativa i financera, Stefano Cerrato; el seu antecessor, Stefano Bertola, i l’exdirector financer, Marco Re.